Varrak: ei tea, mida halba ma olen teinud

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak
Alar Varrak Foto: Peeter Langovits

«Ei tea, mida halba olen teinud mina või terve meeskond, et meid kollitab selline ebaõnn,» lausus Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak eile pärastlõunal. Täna kohtub Eesti meistermeeskond Balti liiga arvestuses Jelgavaga, ent osaleda ei saa põhimängujuhid Tanel Sokk ja Keith McLeod.

McLeod sai reie pihta löögi poolteist nädalat tagasi Ühisliiga kohtumises Donetskiga. Kuigi esialgu näis, et tegemist on tavalise «puukaga», osutus asi hullemaks. Ameeriklasest tagamängija jalg läks paiste ning mees pole tänaseni saanud osaleda ühelgi pallitreeningul. «Jelgava vastu ei saa ta kindlasti mängida, püsib väike lootus, et ta tuleb platsile laupäeval Prienai vastu, ent seegi tõenäosus on napp,» nentis Varrak.

Soku seisukord on veel hullem. Pühapäeval väänas ta hüppeliigest Ühisliiga kohtumises Peterburi Spartakiga. Varrak vahendas Kalevi füsioterapeudi Priit Lehismetsa sõnu, et mängumehe jalg läks nii paiste, et taastumine võtab aega paar nädalat.

Kahe mängujuhi vigastus seadis Kalevi uude, ootamatusse seisu. Veel paar nädalat tagasi oli neil probleeme korvialuste meeste vigastustega ning kohati mängitati isegi korraks nelja tagamängijat. Nüüdseks on enamik pikki paranenud, ent Gregor Arbeti Kreekasse siirdumine ja kahe mängujuhi traumad muudavad tagaliinis manööverdamise võimalused ahtaks.

Täna võtab Kalevi põhimängujuhi rolli oma õlule Martin Dorbek. Temagi hooaeg pole möödunud tagasilöökideta. Tänavuse hooaja eel naasis ta Rakvere Tarvast Kalevisse, ent leppis seal esialgu varumehe rolliga, detsembris tabas teda lisaks jalavigastus. Alates aastavahetusest on ta aga täisjõuga harjutanud ning näiteks pühapäeval Peterburis teenis ka 20 minutit mänguaega. Suur küsimus seisnebki selles, kuidas ta tuleb toime olukorras, kus seljatagune sama hästi kui puudub.

«Ilmselt tuleb meil kasutada mängujuhi kohal ka Armands Škelet ja Gert Dorbekut,» märkis Varrak. Peale nende kolme on meeskonnas tagamängijatest ka Ty Abbott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles