Varrak: olime Jelgavast igas liinis võimsuselt üle

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ty Abbott
Ty Abbott Foto: Liis Treimann

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonda on viimasel ajal seganud mitmed vigastused, kuid hoolimata sellest on saadud väärtuslikke võite. Eilse kohtumise eel oldi taas raskes seisus, kuid vaatamata sellele purustati Balti liigas Läti meeskond Jelgava kindlalt ja võeti võimas 105:65 võit.

Vigastatud Tanel Soku ja Keith McLeodi puudumisel langes suurem koormus Martin Dorbekule ja enese näitamiseks sai hea võimaluse ka Ty Abbott, kes kogus 28 silma.

«Esimene veerandaeg oli ebalev, kuid elati mängu sisse ja siis jooksis rütm paika. Eks tuleb ka seda öelda, et vastane ei olnud väga kõrge klassiga ning olime neist igas liinis võimsuselt üle,» ei tahtnud kalevlaste juhendaja Alar Varrak suurt võitu üle tähtsustada.

Kui hiljuti lahkus Kalev/Cramo ridadest Gregor Arbet, siis eile läks liikvele jutt, et veel üks mängumees on tiimist lahkumas. Nimelt teatas eurobasket.com-i veebikülg, et valitseva Eesti meistri ääremängija ja meeskonna kapten Gary Wilkinson on sõlminud lepingu Puerto Rico tiimi Vaqueros de Bayamoniga.

Ameeriklane on samas tiimis mänginud ka varem ja klubi kodulehe teatel peaks ta meeskonnaga liituma juba 15. märtsiks, et alustada hooajaeelset ettevalmistust. Kalevlaste jaoks oli tegemist aga üllatusega ning samamoodi oli reageerinud ka ääremängija ise.

«Wilkinsoni sõnul oli see tema jaoks üllatus ja ta arvas, et võib-olla agent sõlmis mingi lepingu, kuid tema ei ole sellele allkirja andnud. Ta on igal aastal pärast Austraalia liigat siirdunud sinna mängima ja klubi võis arvata, et ka tänavu juhtub samamoodi,» sõnas Kalev/Cramo mänedžer Kaarel Sibul.

Eilsest kohtumisest jäi Wilkinson kõrvale, kuna trennis sai ta uue hoobi vastu valusat õlga. «Vajadusel oleks ta isegi saanud mängida, kuid ei tahtnud riskida. Loodetavasti on ta laupäeval rivis ja võib-olla saab isegi McLeod meid aidata,» lisas Varrak.

G-vahegrupis oli eile kavas ka teine kohtumine, kus Eesti koondislase Siim-Sander Vene tööandja Triobet alistas koduväljakul 93:79 Palanga tiimi. Vahepeal ka vigastusega kimpus olnud Vene viibis väljakul 23 minutit ning viskas selle aja jooksul seitse punkti, võttis viis lauapalli ja jagas kaaslastele kolm resultatiivset söötu.

Balti liiga

G-vahegrupp:

Prienai – Palanga/Triobet 93:79

Prienai: Orelik 22, Vene 7.

BC Kalev/Cramo – Jelgava 105:65

Kalev/Cramo: Abbott 28, Gert Dorbek 20, Elegar 18.

Tabeliseis: 1. BC Kalev/Cramo 2 võitu / 0 kaotust, 2. Prienai 2/0, 3. Palanga/Triobet 0/2, 4. Jelgava 0/2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles