Margus Hundi lihvitud oskusi tuli jälgima ka tõeline suurklubi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt (vasakul) jälgimas Houstoni meeskonna mängujuhti Case Keenumit.
Margus Hunt (vasakul) jälgimas Houstoni meeskonna mängujuhti Case Keenumit. Foto: AFP/SCANPIX

2009. aastal SMU ülikooli meeskonnas ameerika jalgpallis esimese ametliku kohtumise pidanud Margus Hunt on seejärel tõusnud arvestatavaks tegijaks ja laupäeval jookseb ta väljakule ülikooli lõpetanud meeste tähtede mängus ehk Senior Bowlil.

Viimati säras eestlane 24. detsembril Hawaii Bowlil ja valiti seal kõige väärtuslikumaks mängijaks. Seejärel on ta keskendunud treenimisele, et näidata ennast laupäeval suurepärasest küljest ja kindlustada positsioone enne 25.–27. aprillini New Yorgis toimuvat ameerika jalgpalli profiliiga NFLi draft’i.

Senior Bowl toimub traditsiooniliselt Alabama osariigis Mobile’i linnas, kus mängijad jooksevad väljakule Ladd Peeblesi staadionil. Enne mängupaika saabumist harjutas Hunt Floridas IMG spordikeskuses, kus on ühed paremad treeningutingimused kogu USAs. «Viimase kuu jooksul harjutasin spetsialisti juhendamisel mängujuhi takistamist ja tema söödu ennetamist ning keskendusin käte töö parandamisele. Kui need asjad kõrvale jätta, siis oli tegemist üsna tavaliste treeningutega,» rääkis Hunt SB Nationile.

Senior Bowli tuleb jälgima umbes 800 NFLi klubidega seotud inimest ning seega on seal esinemine ülimalt oluline. Hunt jookseb laupäeval väljakule siniste ehk põhja-meeskonnas, vastu tulevad neile punased ehk lõuna-meeskond. «Tahan lihtsalt tõestada, et suudan konkureerida ka kõrgeimal tasemel,» rääkis Hunt oma sihtidest.

Cowboys käis vaatamas

Suure mängu eel on eestlane kohtunud mitme meeskonnaga, teiste seas käis Hunti treeningutel jälgimas kuulus Dallas Cowboys.

Cowboys on spordimaailma tõeline suurjõud. Eelmise aasta septembris hindas ajakiri Forbes nad USA spordiajaloo kõige väärtuslikumaks tiimiks. Ülemaailmses klubide võrdluses jäi Texase tiim alla vaid Manchester Unitedile. Seejuures on Cowboys NFLi kõige rikkam tiim ning nende aastatulu on umbes 270 miljonit dollarit.

Seejärel kirjutas ka mitu Cowboysi fänni, et Hunt võiks neile olla suurepärane täiendus, kuid märkis samas, et eestlane on ikkagi veel natuke toores.

Eestlase käest küsiti ka võimaluse kohta, et võiks tulevikus pallida just Dallase tiimis. «Eks me näeme, mis sellest saab,» vastas defensive end’i positsioonil tegutsev Hunt ESPNile. «Mul on veel nii palju õppida. Pean asju omandama veelgi kiiremini ja tundub, et kolme eelneva päeva jooksul on see ka õnnestunud. Ma saan iga päevaga paremaks ja ei tee enam samu vigu.»

«Sel nädalal on asjad kulgenud hästi. Jõudsin siia (Senior Bowli mängupaika – toim) laupäeval ja sain kõik testid tehtud ja paberid korda aetud. Tiimidega kohtumine on olnud minu jaoks uudne kogemus ja pean selle lihtsalt läbi tegema, jääma positiivseks ja tegema kindlaks, et kõik saab tehtud,» lisas Hunt.

Samal ajal jätkub loomulikult arutelu selle üle, kas eestlane valitakse aprilli lõpus toimuvas noormängijate draft’is esimeses ringis või jääb ta pigem teise või isegi kolmandasse ringi.

Väike rasvaprotsent

See omakorda viib tagasi tema tugevate ja nõrkade külgede analüüsini. Hundi pikkust, head kiirust ja võimast füüsist on ennegi kiidetud ja seda tehakse nüüdki.  Lisaks usutakse, et tema võimsus võib nii mõnelegi mängujuhile hirmu nahka ajada. Ameeriklased on läinud isegi niikaugele, et Hundi plussiks on loetud ka tema keha väike rasvaprotsent. Miinuste puhu mainitakse aga ikka väheseid kogemusi ameerika jalgpallis, nõrku loomulikke instinkte selle spordiala juures ja kehva käte kasutamist.

Selliste analüüsidega jätkatakse iga päev ning iga sportlaste liigustust jälgitakse treeningutel tähelepanelikult. Nii on Senior Bowlile eelnenud treeningute põhjal märgitud, et eestlasel on olnud kohati raskusi ja nii mõnelgi juhul on silma jäänud tema nõrkused. Samas märkis National Football Post, et viimati näitas eestlane harjutuskordadel oma trumpe ja tõestas, et peaks NFLi klubidele tõsist huvi pakkuma.

Ise on Hunt seni jäänud üsna tagasihoidlikuks ja enamasti tõstab esile hoopis oma tiimikaaslasi, kes on aidanud tal väljakul särada. Laupäevases mängupaigas ennast mugavalt tundev mängumees tunnistas, et on juba meedia tähelepanuga harjunud. «Meediaga suhtlemises ei ole minu jaoks midagi uut, kuna seda tuli palju ette ka minu kergejõustikukarjääri jooksul. See ei ole koormav,» kinnitas ta.

Senior Bowli järel on eestlasel järgmiseks sihiks NFLi kehalised katsed, mis toimuvad 20.–26. veebruarini.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles