Estoloppeti korraldajad alustasid uue suusasarjaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
41. Tartu maraton.
41. Tartu maraton. Foto: Margus Ansu

Eesti spordikalender sai tänavu täiendust uue sarja näol – Mini Estoloppet, mis on mõeldud lastele vanuses kuni 12 aastat. Idee kutsuti ellu pikamaasuusatajate sarja Estoloppet eeskujul, mis tähistab tänavu oma 14ndat hooaega.

Sarja juhataja ja Tartu Maratoni peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul on idee eesmärgiks muuta maraton rohkem perekesksemaks ja populariseerida suusatamist. «Tartu Maratoni lasteüritustel osalejate arv kasvab iga aastaga, kui tunamullu ületas finišijoone 1143 last, siis mullu oli huvilisi juba poole tuhande võrra rohkem. See näitab ilmekalt laste ja nende vanemate spordihuvi,» usub Kelk korraldajate pressiteate vahendusel ka Mini Estoloppeti edusse.

«Nädalavahetuseks suusarajale suunduval pereisal on nüüd hea põhjus võistlusele kaasa võtta ka abikaasa ja lapsed, kellele tahaksime pakkuda  toredat tegevust. Mini Estoloppet ei ole võistlus võidu peale, põhieesmärk on koguda osalemiskordi ja saada hooaja kokkuvõttes mälestusauhind. Etapi läbinud laps saab finišis erilise kleebise, mis tuleb kleepida Mini Estoloppeti passi läbitud maratoni kohale. Meened kingitakse hooaja lõpus neile, kes on kuuest etapist suutnud läbida vähemalt kolm,» innustab Kelk lapsevanemaid oma võsukesi maratonile kaasa võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles