Mullusel Touril positiivse proovi andnud Schleckile määrati võistluskeeld

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fränk Schleck
Fränk Schleck Foto: SCANPIX

Eelmise aasta Prantsusmaa velotuuril positiivse dopinguproovi andnud Fränk Schleck jääb tänavuselt Tour de France’ilt kõrvale, kuna Luksemburgi anti-dopingu liit (ALAD) teatas täna, et ratturile määrati tagasiulatuvalt aastane võistluskeeld.

2011. aasta Touril üldarvestuses kolmas olnud Schleck andis eelmisel aastal positiivse proovi pärast 13. etappi, tema proovist leiti diureetikumi Xipamide’i jälgi, vahendab Reuters.

ALADi kõneisiku Raymond Mousty sõnul määrati Schleckile keeld tagasiulatuvalt, alates päevast, mil ta positiivse proovi andis ehk eelmise aasta 14. juulist.

Schleck on algusest peale eitanud keelatud aine tarvitamist, kuid sellest hoolimata mõisteti ta süüdi. Uuesti võistlustulle saab ta naasta kaks nädalat pärast tänavuse Touri algust.

«Mõistagi olen otsuses pettunud. Arvan, et otsus mind aastase keeluga karistada on liiga karm, arvestades, et ALAD võttis arvesse, et keelatud aine sattus minu organismi minu teadmata,» seisis 32-aastase Schlecki avalduses.

ALAD selgitas otsustas just määrata kergema karistuse, kuna tegemist oli Schlecki esimese rikkumisega.

Schleckil on õigus otsus Spordiarbitraaži edasi kaevata, sama võivad teha ka Rahvusvaheline Jalgrattaliit ja Rahvusvaheline Anti-Dopingu Agentuur, kui nad soovivad pikemat karistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles