Pururikas Anži tegi Venemaa jalgpalliajaloo suuruselt kolmanda ostu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Willian.
Willian. Foto: SCANPIX

Mahhatškala Anži jalgpalliklubi ostis 35 miljoni euro eest Donetski Šahtjorilt brasiillasest poolkaitsja Williani.

24-aastane Willian siirdus Ukraina klubisse 2007. aasta suvel. Viie ja poole hooajaga pidas ta Šahtjori eest 216 mängu ja lõi 35 väravat. Šahtjor tuli 2009. aastal UEFA karikasarja võitjaks, mullu võideti kolmandat aastat järjest riigi meistritiitel. Kahel viimasel aastal on võidetud ka Ukraina karikas, tänavu on meeskond aga Meistrite liigas pääsenud 16 parema sekka, kus vastaseks on Dortmundi Borussia. Alagrupis lülitati seejuures konkurentsist tiitlikaitsja Londoni Chelsea.

Ukraina klubi peatreeneri Mircea Lucescu sõnul ei soovitud küll Williani teenetest loobuda, ent kuna mängija ise soovis lahkuda ja Anži tasus väljaostuklausliga määratud 35 miljoni euro suuruse summa, ei jäänud Šahtjoril muud üle.

«See on tema isiklik otsus ja peame seda austama. Püüdsin teda küll ümber veenda, sest usun, et puhtalt jalgpalli mõttes on tema otsus tormakas ja vale. Willian on mulle poja eest, kuid seekord ei kuulanud ta mind. Võimalik, et tema agent ja sõbrad, kes soovisid üleminekut otsekohe, avaldasid talle survet, millele ta ei suutnud vastu panna,» lausus Lucescu ajalehele Sport Ekspress.

Willian sõlmib Anžiga nelja-aastase lepingu. Rohkem on Venemaa klubid mängija eest maksnud vaid kahel korral – eelmisel suvel ostis Peterburi Zeniit Benficast Axel Witseli ja Portost Hulki, käies mõlema eest välja 40 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles