Talikrossi Eesti meistrid selgusid Räpinas põnevates sõitudes

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Havam.
Heido Havam. Foto: Martin Mand

Talikrossi Eesti meistri-ja karikavõistluste viimane ning otsustav etapp peeti laupäeval Räpina lähedal Linte krossirajal.

Tingimused olid ideaalsed - paar kraadi külma, päikesepaiste ja Kagu MK poolt korralikult ette valmistatud rada. Sõidud olid sarjade viimasele etapile kohaselt loomulikult põnevad.

MX1 klassis oli tiitel ja poodiumi madalamad astmed kolme mehe jagada. Ajasõidu kiireim oli kohalik mees Andero Lusbo (Suzuki, Kagu MK). Esimeses sõidus asus etteotsa Indrek Mägi (Kawasaki, Saku MK) kelle järel kihutasid Heido Havam (KTM, AKR KTM Racing) ja Andero Lusbo. Lusbo ja Havam madistasid alguses omavahel, kuid siis suutis Havam vahet pisut kasvatada ja astus Mägile kandadele. Viimase ringi esimestel meetritel pääses ta Mägist mööda ja võitis sõidu Mägi ning Lusbo ees. Meistrivõistlustel oli Mägi edu Havami ees sellel hetkel üks punkt.

Teises sõidus sai parima stardi Havam, kuid Lusbo võttis kiirelt liidrkoha endale. Havam hoidis Mägi rünnakud tagasi ja kui Mägi korraks eksis, siis oli Havami jaoks asi juba lihtsam. Lusbo võitis sõidu, Havam teine ja Mägi kolmas. Etapi kokkuvõttes võit Havamile, Lusbo teine ja Mägi kolmas. Eesti meister on Havam, teine Mägi ja kolmas Lusbo.

Heido Havami intervjuu.

MX2 klassis sai etapivõidu Rain Koch (Yamaha, Jakoch Racing), kes elas hommikul üle ehmatava hetke, kui tsikli mootorist õli välja voolas. Õnneks oli kaasas kaks tsiklit. MX 2 klassi teine koht kuulus Henri Airichile (Kawasaki, Motodepoo Team Green). Eesti meister on Rain Koch, teine Henri Airich ja kolmas Rannar Uusna (Husaberg, KTM Racing Team).

Rain Kochi intervjuu.

MX 2 jun arvestuses  võitis etapi Claudius Roosma (Yamaha, Yamamoto RC), kes täiseduga tuli ka Eesti meistriks, etapil oli teine Eero Madisson (KTM), kes hooaja kokkuvõttes oli samuti teine, etapil oli kolmas Sten Salujõe (KTM, KTM Racing Team), kes sarja kokkuvõttes oli neljas, tänavune pronksmedal kuulub Räpinas neljas olnud Priit Bienele (Husaberg, Red Moto Honda Racing).

85 cc klassis oli mõlemas sõidus parim Don-Eric Laane (KTM, Red Moto Honda Racing), teiseks tuli Rait Kaimer (KTM, Saku MK) ja kolmas oli Daniil Baladin (KTM). Eesti noortemeistriks selles klassis tuli Kaimer, edestades viie punktiga Laanet, kolmas koht kuulus Venemaa krossipoisile, Daniil Baladinile.

Külgvankrite klassis oli esimeses sõidus parim korvipaar Ülar Karing ja Krister Kindel (AYR-KTM, Jõhvi MK), kes sellega astusid lähemale sarja liidritele Urmas Sugasepale ja Keit Kivastele (AYR-KTM, Sõmerpalu MK), kes olid teised. Kolmas koht sõidus Gert Gordejevile ja Veiko Parksepale (Zabel, Red Moto Honda Racing).

Teises sõidus aga pidid sõitu liidrikohal alustanud Sugasep ja Kivaste selle mootoriprobleemide tõttu katkestama, Karing-Kindel said võidu, teine koht Mait Maltsarile ja Kalmer Holmile (AYR-KTM, AYR Racing Team) ja kolmandad taas Gordejev ja Kivaste, kellele etapil kuulus teine koht, Maltsar ja Holm kolmandad. Eesti meistrid on Karing ja Kindel, Sugasep ja Kivaste teised ja Renee Reinu ning Janno Vanatoa (AYR-KTM, Kose AMK) kolmandad.

Mini MX klassis oli Räpinas parim Mati Tagapere (Pitpro, Mini RC), teine Tanel Turro (Bucci Moto, Mini RC) ja kolmas Marko Lepik (Pitpro, Mini RC). Eesti meistriks tuli Lepik, kes kogus Tagaperega võrdse arvu punkte ja otsustavaks said sõiduvõidud, mida Lepikul oli neli Tagapere kahe vastu.

Kolmas koht kuulus Tanel Turrole. Marko Lepik soovis öelda edasi ka tänusõnad Toomas Rabale, kes loobus sõitudest, andes oma tehnika Lepikule, kelle tehnika lagunes kahjuks  trennides.

Seenior klassi karikavõistluste viimasel etapil oli kiireim Rene Jõgimaa (Honda, Red Moto Honda Racing). Jüri Makarov (Honda, Pärnu MC) oli etapil vaatamata teise sõidu kukkumisele teine ja kolmas koht kuulus Aivo Rabbile (Yamaha, Paikuse MK). Samad mehed samas järjestuses jagasid ära karikasarja kolm esimest kohta.

Noorte karikavõistlustel talikrossis sõideti kahes klassis: 65 cc ja 50 cc. 65 cc klassis sai etapivõidu Henry Vesilind (KTM, AYR Racing Team), edestades Aleksei Zorinit (KTM) ja Egert Pihlakut (KTM, Motoextreme). Vesilind on ka karikavõitja, Zorin teine ja kolmas koht kuulub Allar Pentile (KTM, Sinilind MK).

50cc klassis sai võidu mõlemad sõidud võitnud Mikk Kallion (KTM, Motoklubi K & K), teine Karl-Patrick Lünekund (Polini, Saku MK) ja kolmas Mikk Martin Lõhmus (KTM, Freetime Racing). Karikavõitjaks tuli Lünekund, Kallion oli teine ja Lõhmus kolmas.

Eesti harrastajate karikavõistlustel talikrossis peeti arvestust MX B, MX C, MX D ja Mini MX Hobby klassides. MX B klassis tuli karikavõitjaks Marko Heinmäe (Honda, Viljandi VMK), kes etapil oli neljas. Teine koht kuulub Brait Ausperele (Honda, Red Moto Honda Racing), kes oli ka Räpinas teine, ning kolmas koht sarja kokkuvõttes läks Olari Puldrele (Honda, Laansoo MK), kes oli Räpinas samuti kolmas.

Etapi võitis Dmitrijs Palkaskis Lätist. MX C klassis tuli karikavõitjaks Mihkel Reino (Suzuki), teine koht kuulus Ergo Pikandile (KTM, Viljandi VMK), kes oli kiireim Räpinas ja kolmas koht sarjas on Ain Kalda (Honda, Red Moto Honda Racing) päralt.

MX D klassis on talikrossi karikavõitja Siim Rotmeister (Honda, Pärnu MC), teine Carl-Mattias Räägel (Yamaha, Valga MK) ja kolmas Urmet Peterson (Honda, Viljandi VMK). Mini MX Hobby karikavõitjaks tuli Kauri Raba (Pitpro, Viljandi VMK), teine Karl-Markus Jõeste (ATM, Viljandi VMK) ja kolmas Anar Allas (Pitpro).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles