Taani ajaleht: kihlveopettusega on seotud Liverpooli mäng

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhiivifoto 2009. aasta mängust: Dirk Kuyt (keskel) lõi kohtumise ainsa värava.
Arhiivifoto 2009. aasta mängust: Dirk Kuyt (keskel) lõi kohtumise ainsa värava. Foto: SCANPIX

Europol avalikustas eile, et jälile on saadud suurele hulgale kokkuleppemängudele ning kahtluse all on koguni 380 kohtumise tulemused üle kogu Euroopa, lisaks selgus, et üks kahtlusalustest mängudest on Inglismaal peetud Meistrite liiga matš. Taani ajalehe Ekstra Bladeti andmetel on tegu Liverpooli ja ungarlaste Debreceni mänguga.

Kõnealune mäng toimus 2009. aasta 16. septembril ja lõppes Liverpooli 1:0 võiduga, Inglismaa klubi aga milleski ei kahtlustata, peamine süüdlane on hoopis tol õhtul Debreceni väravas seisnud Montenegro puurilukk Vukašin Poleksic.

Poleksic on kihlveopettusest mitteteatamise eest juba kaheaastase võistluskeelu saanud, nimelt tuvastas Saksamaa politsei, et sama aasta Meistrite liigas oli kokkuleppemäng Debreceni 3:4 kaotus Fiorentinale, siis oli pettuse taga kuritegelik jõuk Horvaatiast.

Liverpool alistas Debreceni tänu Dirk Kuyti väravale, vahetult enne hollandlase tabamust oli Poleksic tõrjunud Fernando Torrese löögi.

Ekstra Bladeti andmetel panustati sellele, mitu väravat Liverpool mängus lööb ning pettuse korraldajad maksid Poleksicile, et ta laseks Liverpoolil vähemalt kolm väravat lüüa, paraku see plaan aga ebaõnnestus.

«Meiega pole Europolist keegi ühendust võtnud,» ei osanud Liverpooli kõneisik öelda, kas Taani ajalehe väited on õiged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles