Nigeeria ja Burkina Faso selgitavad Aafrika parima jalgpalliriigi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria koondislased Mali vastu löödud väravat tähistamas.
Nigeeria koondislased Mali vastu löödud väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Aafrika jalgpallimeistrivõistlustel selgitavad tänavu meistri Nigeeria ja Burkina Faso, kes lähevad vastamisi pühapäeval toimuvas finaalis.

Esimeses poolfinaalis alistas Nigeeria koguni 4:1 Mali. Nigeerlased asusid kohtumist juhtima 25. minutil Elderson Uwa Echiejile tabamusest. 30. minutil suurendas eduseisu Brown Ideye Aide ja 44. minutil Emmanuel Emenike. 60. minutil viis Ahmed Musa nigeerlased juba 4:0 juhtima. Kohtumise lõppseisu vormistas Mali meeskonna ründaja Cheick Fanta-Mady Diarra 75. minutil.

Teine poolfinaal oli tunduvalt tasavägisem ning normaalaeg võitjat ei selgitanud. Ghana ja Burkina Faso vahelises kohtumises oli normaalaja järel seis 1:1. Ghana asus 13. minutil Wakaso Mubaraki poolt realiseeritud penaltist juhtima ning 60. minutil viigistas seisu Ragnar Klavani klubikaaslane Augsburgist Aristide Bance. Lõpuks selgitati võitja penaltiseerias, kus tulemusega 3:2 osutus paremaks Burkina Faso.

Kui finaal on kavas pühapäeval, siis Mali ja Ghana selgitavad kolmanda koha omaniku laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles