Jõulumäel toimuval Skandinaavia karikavõistluste etapil selgub sprinterite MM-koondis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel.
Peeter Kümmel. Foto: NordicFocus

Jõulumäel toimub eeloleval nädalavahetusel neljandat korda murdmaasuusatamise Skandinaavia karikavõistluste etapp.

Skandinaavia karikavõistlused murdmaasuusatamises toovad stardijoonele Eesti, Rootsi, Soome, Norra, Läti ja Ameerika Ühendriikide suusatajad, kes kahel päeval testivad oma võimed nii klassika - kui ka vabatehnikasprindis. Ühtlasi on etapp meie sprinteritele viimaseks katsevõistluseks selgitamaks Val di Fiemme maailmameistrivõistlustele sõitvat koondist.

9. veebruaril on kavas klassikasprint ja 10. veebruaril vabatehnikasprint. Nimekamatest eestlastest on stardis  Kein Einaste, Anti Saarepuu, Timo Simonlatser, Peeter Kümmel, Siim Sellis, Triin Ojaste, Piret Pormeister, Algo Kärp ning kogu meie järelkasvu paremik eesotsas juunioride maailmameistrivõistluste kuuenda mehe Marko Kilbiga.

Nimekaid sportlasi leiab nii  Soome, Norra kui ka Rootsi  koondislaste seast – Kalle Lassila, Toni Ketelä, Lasse Paakkonen, Hans Petter Lykkja, Kari Vikhagen Gjeitnes, Johan Edin, Simon Persson ning juunioride ja U23 maailmameistrivõistluste medalistid Ragnhild Haga, Tomas Northug, Timo Andre Bakken ja Sindre Björnestad Skar.

Kokku on võistlustele registreerunud  137 suusataja kuuest riigist. Suurima esindusega on Jõulumäel Norra kokku 57 suusatajaga.

Üheksandat korda Eestis aset leidev Skandinaavia Karikavõistluste etapp toimub neljandat korda Jõulumäe Tervisespordikeskuses. Võistlus on varem toimunud Albus, Haanjas ja Otepääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles