Video: poolfinaali vilistanud kohtunik sai kehva partii eest karistada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonathan Pitroipa ei suuda uskuda, et kohtunik määras otsuse tema kahjuks.
Jonathan Pitroipa ei suuda uskuda, et kohtunik määras otsuse tema kahjuks. Foto: SCANPIX

Tuneesia jalgpallikohtunik Slim Jdidi, kes paistis eilses Aafrika Rahvaste karikaturniiri poolfinaalmängus Burkina Faso ja Ghana vahel silma kehva vilepartiiga, sai määramata ajaks vilistamiskeelu.

«Me ei olnud vilepartiiga rahul. Teame, et kohtunikud võivad eksida, aga üldine tase peaks parem olema. Vilemehi hinnatakse iga mängu järel ja antud hinnete põhjal on Tuneesia kohtunik nüüd määramata ajaks kõrvaldatud,» teatas Aafrika jalgpalliliidu peasekretär Hicham el Amrani pressikonverentsil.

Jdidi üks arusaamatumaid otsuseid oli punane kaart, mida ta näitas lisaajal Burkina Faso ründajale Jonathan Pitroipale. Kohtuniku hinnangul teeskles Pitroipa karistusalas viga ja kukkus, ehkki telekordused näitasid ilmselgelt puudet. «Sukeldumise» eest saadud kollane kaart oli Pitroipale mängus teine ja ta pidi platsilt lahkuma, mis tähendaks talle ka finaalist eemale jäämist.

Korralduskomitee otsustab reedel, kas Pitroipa karistus tühistatakse ja kas ta saab siiski finaalmängus kaasa teha. Samas pole ka neil õigust kohtuniku otsust muuta ja seega päästaks Pitroipa ainult see, kui Jdidi ise oma viga tunnistaks.

Ka mängu esimene penalti, mille Jdidi määras Ghana kasuks, oli äärmiselt kergelt antud. Burkina Faso suutis siiski Aristide Bance’i väravast viigistada ja penaltiseeria 3:2 võita.

Vaata allolevast videost olukorda, mis tõi Pitroipale vastuolulise punase kaardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles