Jalgrattamaailma raputab järjekordne skandaal

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Davide Rebellin võitis Pekingi olümpial
Davide Rebellin võitis Pekingi olümpial Foto: Xinhua/Photoshot
Pidevalt dopinguskandaalide keerises olev jalgrattasport sai järjekordse löögi, kui Pekingi olümpiamängude dopinguproovide kordusanalüüse tehes avastati, et patustanud on ka Hiinas grupisõidus hõbemedali võitnud Davide Rebellin.

37-aastane Rebellin jäi vahele CERA ehk EPO hormooni täiendatud versiooni tarvitamisega, mis alles hiljuti oli dopinguküttidele tundmatu aine, vahendab Eurosport.

Itaalia Olümpiakomitee kinnitas teisipäeval, et üks nende sportlane on dopingukontrollis vahele jäänud. Täna avaldati, et tegemist oli Rebelliniga.

«Davide ei ole midagi teinud. Peame praegu rahulikuks jääma,» rääkisid Rebellini naine ning mänedžer Selina Martinello Gazzetta dello Spordile. «Kavatseme lõpuni võidelda.»

Rebellin lõpetas Pekingis grupisõidu hispaanlase Samuel Sanchezi järel ning šveitslase Fabian Cancellara ees. Sel aastal võitis Rebellin kolmandat korda maineka Fleche-Wallone’i ühepäevasõidu.

CERAga jäid eelmisel aastal vahele Riccardo Ricco, Leonardo Piepoli, Stefan Schumacher ning Bernhard Kohl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles