Eesti suusasprinterid jagavad Jõulumäel viimaseid MM-pääsmeid

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel oli kvalifikatsioonis eestlastest paremuselt viies.
Peeter Kümmel oli kvalifikatsioonis eestlastest paremuselt viies. Foto: Liis Treimann

Täna ja homme Jõulumäel toimuva murdmaasuusatamise Skandinaavia karikavõistluste sprindietapi järel saab selgeks, kes esindavad Eestit maailmameistrivõistlustel Val di Fiemmes.

Distantsisõitjate kohta on suusajuhid oma otsuse juba langetanud, kuid suusaliidu murdmaasuusatamise spordidirektor Raul Olle ei soovinud enne pühapäeva nimesid avalikustada. Seda tehakse siis, kui on selgunud ka MMile sõitvad sprinterid. Laupäeval on Pärnu lähedal asuvas suusabaasis toimuval võistlusel kavas klassika­sprint, pühapäeval sõidetakse vabatehnikas.

21. veebruaril sõidetaval MMi sprindil pääsevad starti neli Eesti meest. Praeguse seisuga kandideerivad nendele kohtadele sprindikoondislased Peeter Kümmel, Anti Saarepuu, Siim Sellis, Kein Einaste ja Timo Simonlatser. Oma võimalus võib olla ka Eesti meistrivõistlustel hõbeda võitnud Raido Ränkelil, konkurentsi tihendab juunioride MMil 6. koha saanud Marko Kilp.

Valikut justkui oleks, kuid samas on Simonlatser haigestunud ega saa nädalavahetusel võistelda. Arvestades ka tema tänavusi tulemusi, on tema MMilt eemale jäämine üsna tõenäoline. Ülejäänute asjus on aga kõik endiselt lahtine. Viimasel ajal seljavaluga kimpus olnud Kein Einaste on saanud küll korralikult treenida, ent võistlustasemel pingutust pole teinud.

«Välja arvatud Peeter Kümmel, on kõik meie sprinterid sõitnud tänavu ebastabiilselt ning seepärast on valiku tegemine keeruline,» nentis Olle. «Mõne mehe head tulemused jäävad novembrisse ja detsembrisse. Võistlus peab näitama, millises seisus on nad praegu.» Spordidirektor lisas, et täiesti vabalt võib valitute hulka pääseda ka Kilp, sest kellegi vanust ja varasemaid teeneid ei arvestata – otsustavaks saab meeste praegune seisund.

Olle sõnul on Skandinaavia karikasari meeste vormi hindamiseks väga hea, kuna Norra ja Soome saadavad kohale arvestataval tasemel koondised. Esialgse plaani kohaselt sõidavad kõik koondisekandidaadid mõlemal päeval. Vabatehnikasprint on mõeldud eelkõige selleks, et selgitada välja need kaks, kes saavad osaleda sprinditeates. «Seekord pole meil võimalik sprinditeates kasutada distantsisõitjaid, kuna eelmisel päeval on MMil suusa­vahetusega sõit,» märkis Olle.

Naiste osas on pilt selgem. Kindlasti sõidavad MMile Kaija Vahtra, Piret Pormeister ja Triin Ojaste. Kuna nädal tagasi Sotšis võistelnud Vahtrat tabas tagasiteel kerge külmetushaigus, jääb ta vähemalt tänasest võistlusest kõrvale. Pühapäevase suhtes langetatakse otsus vastavalt sportlase seisundile. Vahtra minekut MMile ei tohiks see aga mõjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles