Hooaja parima sõidu teinud Kõiv: vähemalt ei pea kohe kohvreid pakkima hakkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv
Kauri Kõiv Foto: Andreas Nigol

Tšehhis Nove Mestos peetavatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel oli meeste 10 km sprindis eestlastest parim Kauri Kõiv, kes ühe möödalasu juures sai 31. koha, kaotades võitjale 1.37,1.

«Koht pole väga selline, mis mind rahuldaks,» lausus Kõiv, kes teenis täna käimasoleva hooaja esimesed MK-punktid. «Ühe trahviga võiks ikka 20 sekka tulla, aga täna oli hästi kiire rada ja tihe võistlus.»

29-aastane elvalane nentis, et vahepealne haigus on sõiduvormile üsna korraliku pitseri vajutanud. «Andis ikka kõvasti tunda,» tunnistas ta. «Esimesel ringil liikusin päris kiiresti (Kõivul oli 136 mehe seas 15. sõiduaeg – toim), teisel ringil oli juba väga raske, aga kolmandaks ringiks läks väheke paremaks uuesti.»

Kokkuvõttes näitas Kõiv suusarajal 41. aega, kaotades rajal kiireimale mehele, maailmameistriks tulnud Emil Hegle Svendsenile 1.24,7. «Sõitsin end täiesti tühjaks, midagi väga sisse ei jäänud,» kinnitas Kõiv.

Kokkuvõttes näitas Kõiv suusarajal 41. aega, kaotades rajal kiireimale mehele, maailmameistriks tulnud Emil Hegle Svendsenile 1.24,7.

Ainsa möödalasu tegi Kõiv esimeses tiirus, kui üles jäi esimene märk. «Tuul oli päris kõva, tegin kaks parandust ja esimene lask oli pooleldi pihtas, pooleldi möödas, aga ei tabanud. Kaks järgmist olid samuti poolikud ja tabasid, viimased lasud läksid keskele,» kirjeldas Kõiv. «Oleks võinud esimesest tiirust ka kolme trahviga ära minna, natuke oli ikka õnne ka.»

Kõiv oli eestlastest ainus, kes pääses homsesse jälitussõitu. «Vähemalt ei pea hakkama kohe kohvreid pakkima, saab homme ka sõitma,» muheles ta. «Homme oleksin ühe möödalasuga päris rahul.»

Ülejäänud koondislased läksid laskmisega alt – kolm möödalasku teinud Roland Lessing oli 72. (+2.52,8), koguni viis märki üles jätnud Indrek Tobreluts 87. (+3.26,2) ning kolmel trahviringil käinud Daniil Steptšenko sai 90. koha (+3.34,8). Kokku lõpetas võistluse 136 meest.

Lessing oli võistluses nii pettunud, et ei soovinud kommentaare jagada. «Pole midagi öelda, null,» lausus ta vaid.

Tobreluts tõdes, et tema võistlus lõppes juba esimeses lasketiirus. «Siin on suhteliselt keeruline tuul ja ma sattusin lamadestiiru tugeva tuulepuhanguga, seetõttu läksid kaks lasku mööda ja võistlus oligi põhimõtteliselt otsustatud,» sõnas ta. Püstitiirus jäi Tobrelutsul üles veel kolm märki. «Ega seal polnud enam midagi väga päästa, midagi head poleks nagunii tulnud, kui kaks trahvi all. Ja ausalt öeldes oli tuju selleks hetkeks juba ära. Ei teagi, miks täna niimoodi läks, vahel lihtsalt juhtub.»

Üheksanda MM-kulla võitnud Svendsen eksis täna ühel lasul ja edestas samuti ühel trahviringil käinud MK-sarja üldliidrit Martin Fourcade’i 8,1 sekundiga. Pronksi võitis tiirudes eksimatult tegutsenud Sloveeniat esindav Jakov Fak, kes kaotas Svendsenile 11,2 sekundit. Esimesena jäi medalita laskesuusatamise elav legend, norralane Ole Einar Bjørndalen, kes tegi täna ühe möödalasu ja kaotas oma koondisekaaslasele 19,9 sekundit. Seejuures eksis Bjørndalen teise tiiru viimasel lasul, kui ta suutnuks ka selle märgi tabada, võitnuks ta tõenäoliselt kuldmedali.

12,5 km jälitussõit, kuhu pääsesid tänase sprindi 60 paremat, on kavas homme Eesti aja järgi kell 14.

Meeste 10 km sprint:

1. Emil Hegle Svendsen (Norra) 23.25,1 (1 möödalask)

2. Martin Fourcade (Prantsusmaa) +8,1 (1)

3. Jakov Fak (Sloveenia) +11,2 (0)

4. Ole Einar Bjørndalen (Norra) +19,9 (1)

5. Dmitri Malõško (Venemaa) +23,2 (0)

6. Alexis Bœuf (Prantsusmaa) +25,0 (0)

...

31. Kauri Kõiv +1.37,1 (1)

72. Roland Lessing +2.52,8 (3)

87. Indrek Tobreluts +3.26,2 (5)

90. Daniil Steptšenko +3.34,8 (3)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles