Ukrainlanna üllatusvõit tekitas kuulujutte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olena Pidhrušna.
Olena Pidhrušna. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise MMil Nove Mestos võitis naiste sprindi üllatuslikult ukrainlanna Olena Pidhrušna, kes polnud varem MK-sarjas kordagi võiduni jõudnud. Alles eelmise nädala alguses pärast haigust uuesti treenima hakanud Pidhrušna tabas kõik märgid ja edestas MK-sarja üldliidrit Tora Bergerit 6,4 sekundiga.

«Olen võidust unistanud, aga ma ei osanud oodata, et see nüüd juhtub,» tunnistas Pidhrušna. «See on suur üllatus! Pean oma treenereid tänama, et nad mind nii lühikese ajaga uuesti vormi suutsid viia.»

Kui Pidhrušna on hea laskmisega varemgi silma paistnud, siis paljud üllatusid, et 26-aastane ukrainlanna oli suusarajal pea sama kiire kui Berger, ning see pani eeskätt norralaste leeris kuulujutuveskid käima.

«See on pisut üllatav, et ta pole varem võitnud ja nüüd siin tuli esimeseks,» tõdes Berger. «Aga ta on juba mõnda aega päris hea olnud.»

Norra ajakirjanikud olid aga märksa otsekohesemad, kahtlustades, et ukrainlanna on kasutanud keelatud aineid. «Arvan, et Tora saab endale varsti postiga kuldmedali,» avaldas aastaid laskesuusatamist kajastanud Norra ajakirjanik.

Pidhrušna sai medali ka jälitussõidus, võites pronksi. Maailmameistriks tuli Berger, hõbeda võitis tänavu heas hoos olnud poolatar Krystyna Palka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles