Miss Valentine läbis edukalt MK-etapi ristsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Valentine'i gaalakontsert, Jaapani rühm.
Miss Valentine'i gaalakontsert, Jaapani rühm. Foto: Sille Annuk

«Kartsin kõvasti rohkem, kui oleks pidanud,» teatas Miss Valentine’i rahvusvahelise võimlemisturniiri peakorraldaja Janika Mölder pärast esimese Põhja-Euroopas toimunud iluvõimlemise MK-etapi lõppu.

Võistlust korraldati Tartus juba 19. korda, kuid erinevalt eelnevatest aastatest oli maailmakarika osavõistlus märksa tõsisem kohustus. Näiteks võistlusteks vajalik tehnika ja vaibad toodi spetsiaalselt kohale välismaalt. «Kolm viimast kuud olen ainult maailmakarikaga tegelenud. Olen isegi kõik oma võimlejad ära andnud teistele treeneritele,» avaldas Mölder. «Aga see on seda väärt olnud. MK-etapi korraldamine on olnud minu unistus juba aastast 2000.»

Lisaks unistuse täitumisele õnnestus Mölderil veenda rahvusvahelist võimlemisliitu (FIG), et Eestile tasub edaspidigi suurvõistluste korraldamise õigust anda.

«FIG on meie korraldusega ülivõrretes rahul. Juba nad avaldasid soovi, et siis järgmine aasta uuesti,» sõnas Mölder, kuid lisas, et MK-etapi organiseerimine on väga kulukas projekt.

Rahvusvaheliselt saatis Miss Valentine’i tänavu märksa suurem tähelepanu. Ühest küljest MK-etapi, aga teisalt ka uute iluvõimlemise reeglite tõttu.

«Kõik tahavad teada, kuidas esimene suurvõistlus uute reeglitega toimub. Näiteks helistas mulle Venemaa koondise peatreener Irina Viner-Usmanova ja vestles 20 minutit,» avaldas Mölder. «Samuti on uskumatu, kui kuum teema Miss Valentine kogu maailma võimlejate hulgas on. Meile saabus näiteks Mehhikost riistvõimleja, kes tuli ainult vaatama, kuidas me võistlust korraldame.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles