Itaalia ajaleht: dopingupatusele Cipollinile kanti üle 25 kotitäit verd

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Cipollini
Mario Cipollini Foto: SCANPIX

Itaalia suurim ajaleht La Gazzetta dello Sport, kes süüdistab endist tippratturit Mario Cipollinit EPO ja kasvuhormooni tarvitamises ning keelatud vereülekannete tegemises, tõi päevavalgele juhtumi uusi üksikasju.

Ajalehe väitel tarbis Cipollini dopingut doktor Eufemiano Fuentese käe all. Hispaanlane on hetkel Madridis seoses dopingukuritegudega kohtu all. Cipollini varjunimi olevat Fuentese operatsioonis olnud «Maria» – Fuentese dokumentidest leiti selle nime tagant Itaalia linnas Luccas asuv telefoninumber. Ehkki Cipollini esindajate sõnul elas rattur tollal hoopis Monacos, kinnitasid La Gazzetta dello Spordi ajakirjanikud, et nemad said kõnealustel aastatel Cipolliniga ühendust täpselt sama Itaalia telefoninumbri kaudu.

Väljaande kinnitusel tegi Cipollini enne 2001. aasta Giro d’Italiat läbi üheksapäevase EPO-kuuri ning seejärel ka vereülekande. Lisaks tarvitas ta kasvuhormoone ja veel EPOt – viimast kokku 13 000 ühikut. Rattur olevat saanud vereülekande ka Giro esimese etapi järel, vahendab cyclingnews.com.

2002. aastal kanti Cipollinile enne Milan-San Remo klassikut ja Zolderis peetud MMi üle 13 kotitäit verd. 2003. aastal läks asi veel suurejoonelisemaks – juba jaanuaris tehti Cipollinile hulk vereülekandeid, lisaks sai ta 11 päeva hormoonravi. Sama tsükkel kordus veebruaris

Kolm päeva enne Milan-San Remot tehti Cipollinile veel üks vereülekanne ja mais enne Giro algust veel üheksa. Seega sai itaallane Gazzetta väitel poole aastaga 25 kotitäit verd.

Cipollini eitab mõistagi kõike ja kavatseb väljaande kohtusse kaevata. «Need väited on valed ja täiesti absurdsed. Selliste süüdistuste valguses ei jää mul muud üle kui oma klienti tsiviilkohtus kaitsma asuda,» sõnas ratturi advokaat Giuseppe Napoleone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles