Võrumaa talveralli avab Georg Gross Ford Focus WRC võistlusautoga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross.
Georg Gross. Foto: Ray Põder

Sellel laupäeval, 16. veebruaril stardib Võrumaa talveralliga Eesti autoralli 2013. aasta meistrisari.

Stardinimekiri on paigas ja esimene stardinumber kuulub Ford Focus WRC võistlusautoga rajale minevatele Georg Grossile ja Raigo Mõlderile. Nende järel kihutavad Võrumaa talveralli katsetele N-rühma kiireimad sõitjad Eestist ja piiri tagant.

Teine stardinumber kuulub Venemaa meeskonnale Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov (Mitsubishi Lancer EVO X), kes näitasid väga head kiirust Lätis sõidetud autoralli EM- etapil. Nende järel lähevad rajale N4 klassi ja absoluutarvestuse Eesti valitsevad meistrid Rainer Aus ja Simo Koskinen (Mitsubishi Lancer EVO 9). Võrumaa mehed Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer EVO X) on enne Võrumaad kaasa teinud kaks rallit ja kindlasti ühed soosikud N4 klassi esikohale.

Paljud Eesti sõitjad on käinud aasta alguses hoogu kogumas nii Läti kui Soome rallidel, kuid on ka sõitjaid, kes alustavad Võrumaa talveralliga hooaega. Sander Pärn ja Ken Järveoja kasutavad Võrumaal Harju KEK poolt ette valmistatud Mitsubishi Lancer EVO 9 võistlusautot, Egon Kaur ja Erik Lepikson aga uuemat Subaru Impreza võistlusautot, mõlemale meeskonnale on see hooaja esimeseks võidusõiduks, küll on mõlemal selja taga korralikud testipäevad.

Uus tulija N4 rühmas on tänavu eelmise aasta kaheveoliste autode klassi A6/N3 Eesti meister Markus Abram, kelle kõrval istub suurte kogemustega Rein Jõessar ja nende autoks on Mitsubishi Lancer EVO X.

Kaheveoliste autode klassis stardib teiste hulgas Võrumaal eelmisel aastal IRC sarja kaheveoliste klassi kolmanda koha saanud Martin Kangur (Honda Civic Type-R), kelle kaardilugejaks on Jarmo Võsa. Konkurents selles klassis on tihe, kui stardis on eelmisest aastast tuttavad Kristo Subi ja Teele Sepp, Kevin Kuusik ja Carl Terras, Rasmus Uustulnd ja Imre Kuusk, Rainer Rohtmets ja Rivo Hell ning paljud teised noored sõitjad.

Samuti on rahvusliku E-rühma stardinimekiri korralik, eesotsas valitsevate meistrite Ago ja Kalle Ahuga. Neile pakuvad nagu alati väärt konkurentsi Einar Laipaik ja Siimo Suvemaa, Lembit Soe ja Ahto Pihlas, Andrus Vahi ja Alo Ivask ning paljud teised.

Kokku on Võrumaa talveralli stardinimekirjas 77 meeskonda. Esindatud on seitsme riigi võistlejad, lisaks Eestile veel Läti, Soome, Venemaa, Ukraina, Poola ja Belgia. Poolast on stardis kaks meeskonda, lisaks juba kolmandat korda Võrumaal startivatele Maciej Rzeznikule ja Przemyslaw Mazurile (Mitusbishi Lancer EVO X R4) veel Grzegorz Dul ja Pawel Drahan (Mitsubishi Lancer EVO 9).

Huvitav ekipaaž tuleb Belgiast - kui tavaliselt on harjutud ralli MM-sarjas tehasemeeskondades sõitnud Freddy Loix’i nägema roolis, siis sel korral on Loix kaardilugeja kohal. Piloodiks on noor belglane Pieter-Jan-Michiel Cracco, kes eelmisel aastal osales koos Tristan Viidasega Formula BMW Talent Cup sarjas. Suvel 18-aastaseks saav noormees keskendub nüüd rallile ja kuna Freddy Loix on tema mentor, siis on see ka põhjus, miks nimekas Belgia autosportlane noore tulevikumehe kõrval istub. Võistlusautoks on neil esiveoline Peugeot 206.

Võrumaa talveralli sõidetakse laupäeval, 16. veebruaril. Ralli start antakse traditsiooniliselt Võru kesklinnas, Vabaduse väljakul kell 9.00 ja samas kohas on samal päeval kell 17.30 ka ralli finišipoodium. Kokku sõidetakse Haanja, Vastseliina, Misso ja Võru valla teedel seitse kiiruskatset, millest korduvkatseid on kolm. Katsete kogupikkus on 94,77 kilomeetrit.

Teadmiseks pealtvaatajatele - Võru talveralli pass, mis tagab pääsu kõigile katsetele maksab 5 eurot, rallipäeval saab seda osta kiiruskatsete äärest ning alates 12. veebruarist Võru Olerex’i teenindusjaamas. Pääs ralli hooldusparki Võrus AS Vaiest territooriumil on tasuta, nii hoolduspargis kui katsetel Raagi ristis on pealtvaatajatele ka korralik toitlustuspunkt.  Ralli pealtvaatajate kava ilmub rallinädala Autolehes. Võrumaa talveralli ralliraadio on Raadio Marta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles