Fänni plaanid mängupäevaks: banaanid, ahvihääled ja kaklused

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi Zeniidi fännid
Peterburi Zeniidi fännid Foto: SCANPIX

Homme toimub Peterburis jalgpalli Euroopa liiga kohtumine kohaliku Zeniidi ja Liverpooli vahel. Inglismaal on Zeniidi parempoolsete vaadetega fännidest räägitud juba nädalaid, kuid nüüd õnnestus ajakirjanik Jonathan McEvoyl rääkida ühe kohaliku parempoolse fänniorganisatsiooni liikmega.

«Mängu ajal võivad kõlada ahvihäälitsused Liverpooli mustanahaliste mängijate suunas. Ahvihäälitsusi tuleb ette. Väljaku ümber on tuhandeid fänne – mõned teevad häälitsusi, mõned mitte. Mõni viskab banaane väljakule, mõni mitte,» rääkis fänn Daily Mailile.

«Meie fännid otsivad kindlasti üles Liverpooli hooliganid, jälitavad neid ning hakkavad kaklema,» rääkis ta neljapäevastest plaanidest. «Meil on umbes 300 fänni, kes tahaks kakelda. Me ei plaani mitte kedagi tappa. Keegi ei kasuta pudeleid ega nugasid – ainult tavaline kaklus. See on jalgpallikultuuri normaalne osa.»

Jalgpalliüldsusele on ammu teada, et Zeniidi fännid ei taha oma meeskonnas näha mustanahalisi mängijaid. «Asi ei ole ainult mustades mängijates, see puudutab ka muslimeid,» jätkas ta. «Lisaks on võimatu ette kujutada, et mõni homoseksuaalist pallur tuleks siia. Täiesti võimatu. Klubi teab, mida arvame mustadest ja homodest ning nad ei saa meile vastu hakata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles