Kuus Eesti kardisõitjat osalesid mainekal võidusõidul

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DD2 finaali start, Antti Rammo nr 616 (keskel)
DD2 finaali start, Antti Rammo nr 616 (keskel) Foto: Timo Deck

Uus kardihooaeg avati Hispaanias, Campillose ringrajal, kus juba neljandat korda toimus mainekas Rotaxi talvekarikas. Sõideti nagu ikka, kolmes võistlusklassis, Junior, Senior ja DD2, kus asus starti ligi 100 sõitjat 25 riigist.

Kevadises Hispaanias olid võistlustules ka kuus eestlast – Ralf Aron (Aix Racing Team), Jüri Vips (Strawberry Racing) ja Mark Moor (Aix Racing Team) Junior, Sten Dorian Piirimägi (Aix Racing Team) ja Aavo Talvar (Talvar Racing) Senior  ja Antti Rammo (Aix Racing Team) DD2 klassis.

Kõige parema tulemusega sai eestlastest hakkama Rotax DD2-s sõitev Antti Rammo, kes ajasõitudes näitas 10. aega. Eelfinaalis suutis ta tõusta 8. kohale ning finaalis tegi veel parema etteaste ja ületades finišijoone viiendana. Eelmisel hooajal Eesti meistrivõistlustel napilt medalita jäänud Rammo näitas sellega, et astub Euroopa paremikule tugevasti kandadele.

Rotax Junior klassis püsis esikümne konkurentsis Ralf Aron, kes eelmiselgi aastal näitas, et on hea sõiduga võimeline konkureerima kõige kõrgemate kohtade eest. Ajasõitudes teise kümne aegu näidanud Aron suutis end võistlussõitudeks kokku võtta ning sai nii eelfinaalis kui finaalis 9. koha.

Esimest korda osales rahvusvahelisel võistlusel 12-aastane Jüri Vips, kes oli ühtlasi ka talvkarika noorim võistleja. Eelfinaali lõpetas Vips 10. kohaga, kuid finaalis taandus ta 13. kohale. Hea kiiruse tõestuseks oli Vipsi poolt väljasõidetud finaali parim ringiaeg. Finaalsõidu katkestanud Mark Moor sai protokolli kirja 32. koha.

Rotax Senior klassis sõitis tõusvas joones Sten Dorian Piirimägi, kes eelsõitude järel hoidis alles 28. kohta. Eelfinaalis tegi ta märkimisväärse tõusu ja lõpetas 15. kohal ning finaalis tõusis 13. kohale. Aavo Talvari võistlus algas helgemates toonides, saades ajasõitudes kirja viienda aja. Eelsõitude järel langes ta 13. kohale, kuid eelfinaalis suutis tõusta kaheksandaks. Paraku finaalis ei suutnud ta oma võimu maksma panna ja sai kirja alles 18. tulemuse.

Rotaxi Euroopa karikavõistluste esimene etapp sõidetakse 27.-31. märtsini Belgias, Genki kardirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles