Belgia rattur: oleksin äärepealt käest ilma jäänud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Boonen jaanuari lõpus haiglast lahkumas.
Tom Boonen jaanuari lõpus haiglast lahkumas. Foto: SCANPIX

Omega Pharma-Quick Stepi meeskonnas sõitev Belgia rattur Tom Boonen avaldas, et oleks jaanuaris põletiku tõttu äärepealt enda käest ilma jäänud.

32-aastasel Boonenil tekkis küünarnukil olevas haavas põletik, mis kujunes nii tõsiseks, et kahekordne maailmameister pidi nädal aega haiglas veetma, vahendab Reuters.

«Olen õnnelik, et mul käsi alles on. See on pisut olulisem, kui heas vormis olemine,» sõnas sel nädalal Tour of Omanil taas võistlustulle naasnud Boonen. «Mulle öeldi, et kui põletik on jõudnud, tuleb käsi amputeerida. See oli paari millimeetri kaugusel.»

Boonen meenutas jaanuarit ning selgitas, et kui reedel polnud veel midagi tõsist, siis pühapäeval oli seis juba päris hull ja arstid ütlesid talle, et kui ta oleks nende poole pöördunud päev hiljem, jäänuks ta tõenäoliselt käest ilma.

«Kui haav sulgub ja koorik tuleb peale, hakkab põletik selle all levima,» rääkis ta. «Muidu tapavad valged verelibled põletiku ära, aga küünarnukis pole vereringlust. Minu puhul oli põletikul küllaga aega levida ja muutus nii hulluks, et ründas tervet mu keha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles