KK HITO/Jõhvi sai Ventspilsis kaks võitu ja pääses superfinaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KK HITO/Jõhvi U20 meeskond.
KK HITO/Jõhvi U20 meeskond. Foto: Facebook

KK HITO/Jõhvi meeskond saavutas Euroopa noorte korvpalliliiga U20 vanuseklassi kolmandal etapil Ventspilsis avapäeval kaks võitu, vahendab basket.ee.

Peterburi Spartak alistati 67:54 ja Riia BJSC DSN 55:48. Sarja liidriks tõusnud meeskond kindlustas nende võitudega koha nelja tugevama meeskonna vahel toimuval superfinaalis.

Esimese kahe etapiga kümnest mängust üheksa võitnud KK HITO/Jõhvi sai reedel tabelisse kaks rasket võitu. Avamäng Peterburi suurklubi Spartaki vastu algas ilusti ning avaveerand võideti 17:12 ja poolaeg 32:30, kuid teise poolaja alguses leiti end esmakordselt kaotusseisust – 32:35.

Tasavägist mängu jätkus kolmanda veerandi lõpuni, kuid viimase veerandi võitsid eestlased 20:13 ja kogu kohtumise 67:54. HITO/Jõhvi resultatiivseim selles mängus oli 19 punkti ja 8 lauapalliga Jalmar Joosep Saar. Põhimängujuhi Sander Saare puudumisel mängujuhi kohuseid täitev Aleksis Anijärv kogus 14 punkti, 6 lauapalli ja 5 söötu. 12 punkti viskas Artur Saariste.

Teine mäng hitolaste lähima konkurendi Riia BJSC DSNi vastu algas kurjakuulutavalt, sest 4:0 edu muutus kiirelt 4:13 kaotusseisuks ning Priit Sternhofi hoolealustel oli õnne, et poolajaks suudeti välja mängida 27:27 viik. Teisel poolajal suutis vastaste maa-ala-kaitse vastu kõige paremat rohtu leida Artur Saariste, kes viskas keskpositsiooniviskeid 12st 8 ja 20 punktiga oli ta 55:48 võidumängus ka HITO/Jõhvi resultatiivseim, lisaks võttis Saariste 7 lauapalli. 12 punkti viskas Georg Tambre ja 9 punkti Sander Karro.

Samal ajal Liepajas peetaval etapil kaotas enne kolmandat etappi KK HITOga esikohta jaganud Moskva regiooni Himki 11. voorus Riia VEFile 63:70 ja nii tõusid hitolased põhiturniiri ainuliidriks. Kolm vooru enne põhiturniiri lõppu on HITO/Jõhvil 11 võitu ja 1 kaotus, seni ainsana hitolasi võita suutnud Himki on 10 võidu ja 2 kaotusega teisel kohal. Riia VEF on saanud 9 võitu ja 3 kaotust.

Finaalturniiri kohta sihivad ka Riia BJSC DSN ja Ventspils kel on vastavalt 8 ja 7 võitu. Teistel meeskondadel läheb allesjäänud mängudega raskeks esinelikusse jõuda. Superfinaal peetakse kõigi eelduste kohaselt aprillikuus Jõhvis. Eelmisel aastal Sopotis peetud finaalturniiril sai HITO/Jõhvi teise koha.

Käesoleval hooajal on põhiturniiril jäänud hitolastel mängida veel laupäeval laupäeval kell 10.30 Norrköping Dophinsiga (4-8) ja kell 14 BS Riedzenega (2-9). Viimases voorus, pühapäeval kell 12 ollakse vastamisi Helsingi HBA Juniors meeskonnaga (3-7).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles