Endine vormel-1 piloot: töötuks jäänud sõitjad ei kasutanud oma võimalust ära

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamui Kobayashi on üks neist sõitjatest, kellele tänavuseks hooajaks vormel-1 sarjas töökohta ei jagunud.
Kamui Kobayashi on üks neist sõitjatest, kellele tänavuseks hooajaks vormel-1 sarjas töökohta ei jagunud. Foto: SCANPIX

Kaksteist aastat vormel-1 sarjas kihutanud ning praegu kommentaatoriametit pidav Martin Brundle avaldas arvamust, et tänavuseks kohata jäänud sõitjad ei kasutanud oma võimalusi ära, uued tulijad mõjuvad aga sarjale positiivselt.

Mullustest sõitjatest jäid tänavuseks kohata Timo Glock, Kamui Kobayashi, Heikki Kovalainen, Vitali Petrov ja Bruno Senna, kelle arvel on viie peale kokku 363 starti. «See on kurb, aga nii see äri käib,» lausus Brundle Sky Sportsile. «Olen alati öelnud, et vormel-1 sarja on raske pääseda ja veel raskem sinna püsima jääda. Neil kõigil oli oma võimalus särada. See võib karmilt kõlada, aga nii on.»

Brundle lisas, et uute sõitjate tulek tekitab alati elevust. «Vaatasin Jerezi testipäeval sõidukombinesoonis seisnud Esteban Gutierrezt ja tabasin end mõttelt – põnev lugu, mis temast küll saab? Kobayashi puhul oleksin enam-vähem teadnud, mis juhtuma hakkab – mees on kohati imeline, teeb paar suurepärast möödasõitu... ja kaob siis ülejäänud hooajaks pildilt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles