Restoranis tulistanud Pistorius oleks äärepealt oma sõpra tabanud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elukaaslase mõrvas süüdistatav Oscar Pistorius astus kohtu ette.
Elukaaslase mõrvas süüdistatav Oscar Pistorius astus kohtu ette. Foto: SCANPIX

Oma elukaaslase Reeva Steenkampi mõrvas süüdistatava paraolümplase Oscar Pistoriuse kohta ilmnevad ühe uued seigad. Viimase uudisena tuli välja, et mitut tulirelva omav Pistorius oleks eelmisel aastal ühes restoranis peaaegu oma sõpra Kevin Lerenat jalga tulistanud.

Vahejuhtum leidis aset Johannesburgi restoranis Melrose Archis, kui olümpiasportlane ühele tema sõbrale kuulunud püstolit vaatas ning relva kaitseriiv kogemata lahti läks ja kuul oleks peaaegu Lerenat tabanud, vahendab Lõuna-Aafrika Vabariigi ajaleht Beeld.

 «Sain suure ehmatuse osaliseks, sest kuul tabas põrandat vaid mõne sentimeetri kaugusel minu jalast,» meenutas Lerena. «Oscar vaatas relva ja see jäi kuidagi tema pükstesse kinni ning kaitseriiv läks lahti. Tegu oli lihtsalt ühe kummalise õnnetusega ja ta vabandas mu ees.»

Restorani omanik Jason Loupis ütles, et politseile tookord juhtunu kohta avaldust ei tehtud, sest Pistorius ja temaga koos olnud inimesed eitasid tulistamist, kui restorani töötajad asja uurima läksid. Ka neljapäeval tapetud Pistoriuse elukaaslane Reeva Steenkamp oli tol päeval restoranis.

Täna hommikul kirjutas välismeedia, et Pistoriuse kodu läbiotsimisel leiti sealt steroide. Pistorius astub kohtu ette teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles