Pistorius: hüüdsin vannitoas olevat isikut ja avasin tule

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius kohtus.
Oscar Pistorius kohtus. Foto: SCANPIX

Täna jätkus kohtuprotsess eelmise nädala neljapäeval vahistatud kuulsa paraolümpialase Oscar Pistoriuse üle. Pistoriust süüdistatakse oma elukaaslase Reeva Steenkampi ettekavatsetud tapmises.

Täna esitati ka Pistoriuse versioon juhtunust ning sportlane jäi selle juurde, et tegemist oli õnnetusega ning ta pidas vannitoas olnud Steenkampi sissemurdjaks, vahendab Sportsmail.

Pistoriuse avalduses seisis, et ta kuulis ühel hetkel vannitoast hääli ning tundis ennast seetõttu kaitsetuna. Seejärel hüüdis ta vannitoas olevat isikut ning avas tule. Seejärel mõistis ta, et Steenkamp ei ole voodis ja tema elukaaslane võis hoopiski olla vannitoas.

Seejärel kasutas Pistorius oma sõnade kohaselt kriketikurikat vannitoa ukse avamiseks. Steenkamp olevat olnud siis veel elus ja Pistorius kutsus välja ka kiirabi, kuid Steenkamp suri tema kätel.

Väljavõte Oscar Pistoriuse selgitusest:

Ma eitan mõrva sooritamist. Kuigi ma ei pea sellega tegelema, siis ma tahan need süüdistused ümber lükata.

Reeva oli ostnud mulle sõbrapäevaks kingituse. Olime väga armunud. Olime väga armunud ja ma ei olekski saanud olla õnnelikum. Ma armastasin teda ja ma tean, et ta tundis sama.

13. veebruaril oleks Reeva läinud oma sõpradega välja ning mina oma sõpradega. Tema tahtis siiski jääda koju. Ma vaatasin telekat ning olin enda jalad küljest ära võtnud. Tema tegi samal ajal jogat ning õhtu lõpuks läksime voodisse.

Olen sellest teadlik, et inimeste kodudesse murtakse sisse ja sooritatakse kuritegusid. Ka mina olen saanud tapmisähvardusi. Magades oli mul relv padja all. Ärkasin ukse sulgemise peale ülesse ning kuulsin vannitoast hääli.

Ma olin hirmul ja ei pannud seetõttu tuld põlema. Võtsin oma relva ning lähenesin vannitoale. Hüüdsin sissetungijat, kuna mul ei olnud jalgu all ja ma tundsin ennast haavatavana. Tulistasin läbi ukse ning ütlesin Reevale, et ta helistaks politseisse.

Läksin voodisse tagasi ning avastasin, et Reevat ei ole voodis. Seejärel mõistsin, et Reeva võis olla hoopis vannitoas. Kutsusin seejärel kiirabi ning üritasin teda trepist alla viia. Ma üritasin aidata, kuid ta suri minu käte vahel. Olen ülimalt löödud.

Tagantjärele tarkusena sain aru, et Reeva läks vannituppa sel hetkel, kui mina olin läinud sulgema rõdu ust.

Ma usaldan Lõuna-Aafrika Vabariigi õigussüsteemi ning faktid tõestavad, et ma ei mõrvanud Reevat. Usun, et uurimine selgitab, et ma räägin tõtt. Kasutasin kriketikurikat selleks, et vannitoa uks lahti murda.

Ma olen rahvusvaheline sporditäht ning ma ei hakka juhtunust kõrvale hiilima. Pärast tulistamist ei lahkunud ma sündmuskohalt. Ma jäin paigale kuni politsei saabumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles