Tyler Hamilton: kulutasin aastas dopingule 30 000 eurot

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyler Hamilton
Tyler Hamilton Foto: SCANPIX

Endine USA jalgrattur Tyler Hamilton avalikustas eile Hispaania kohtule «Operatsioon Puerto» istungi raames üksikasju, kuidas ta dopinguarsti Eufemiano Fuentesega koostööd tegi.

Videopildi vahendusel Washingtonist Hispaania saatkonnast tunnistusi jaganud Hamilton meenutas, et esimest korda kohtus ta Fuentesega Hispaanias Barcelona ja Valencia vahelisel kiirteel ühes teeninduspunktis ning sõlmis temaga koostöölepingu, doktor, kes on enda seotust dopinguga eitanud, lubas muuhulgas teda varustada EPO, kasvuhormooni ja insuliiniga, vahendab The Guardian.

«Ta andis mulle kalendri, kus olid kirjas mu võistlused ja graafik, millal pean sooritusvõimet parandavaid aineid võtma, kui õigesti mäletan, andis ta mulle EPO-t,» rääkis 41-aastane Hamilton. «Ta pakkus mulle EPO-t, testosterooni, kasvuhormooni ja insuliini.»

«Insuliini proovisin ainult korra, aga mulle ei meeldinud, mis tunde see minus tekitas – hakkasin higistama ja süda puperdas,» lisas Hamilton, kelle sõnul tekitasid ka vereülekanded kummalise enesetunde.

Hamiltoni sõnul maksis ta aastatel 2002 ja 2003 Fuentese teenuste eest umbes 25 000-30 000 eurot ning 2004. aastal tõusis summa juba 50 000 euroni.

Hamilton meenutas veel, kuidas 2004. aasta Tour de France’i ajal läks midagi vereülekande ajal valesti, kuna veri, mille Fuentes tema sõnul väikeses kotikeses ratturi hotelli toimetas, polnud puhas. «Sain aru, et verega oli midagi valesti, kui umbes 30-40 minutit pärast ülekannet WC-sse läksin ja mu uriin oli musta värvi,» avaldas Hamilton.

Lisaks rääkis Hamilton, kes mullu jäi ilma 2004. aastal Ateenas võidetud olümpiakullast, kuidas ta 2004. aastal oli tunnistajaks, et ta polnud ainus rattur, kes Fuentese teeneid kasutas. Nimelt veetis ta vahetult enne Dauphine Libere võistlust öö Madridi lennujaama hotellis ning sama tegid tema sõnul veel vähemalt neli ratturit, kogu õhtu käisid Fuentes ja veel üks arst nende tubade vahet ja teostasid vereülekandeid. «Kohtusime kõik selles hotellis samade doktoritega, eeldan ka, et samadel põhjustel, igatahes võistlustel jõudsime kõik esikümnesse,» rääkis Hamilton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles