Kevin Renno sai taipoksi arendamise eest 1000-eurose stipendiumi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Renno
Kevin Renno Foto: Andres Haabu

Eesti Muay Thai Föderatsiooni Toetamise Sihtasutus kuulutas sel nädalal välja oma esimesed stipendiumisaajad – aasta parima taipoksija stipendiumi väärtusega 1500 eurot pälvis Andrei Bokan ning parima täiskasvanute ning juunioride treeneri stipendiumid, mõlemad väärtusega 1000 eurot, pälvis Igor Šinkevitš.

Uue fondi loojateks on Indrek Luukas ning Kalju Puhtla, kes mõlemad on taipoksi juba aastaid harrastanud. «Fondi esimesed stipendiumid anti sel aastal välja kogusummas 6500 eurot, mis jagati ära kuue erineva kategooria vahel,» rääkis fondi üks asutajatest Indrek Luukas. «Rahalise preemia eesmärgiks on motiveerida sportlasi ja treenereid alaga tegelema ning anda sellega oma panus taipoksi arenemisele Eestis. Sarnaseid stipendiume hakkab sihtasutus välja andma kord aastas.»

«Usun, et uue sihtasutuse tunnustus motiveerib paljusid sportlasi ja treenereid oma ala veelgi tõsisemalt võtma,» rääkis parima juunioride ja täiskasvanute treeneri stipendiumi pälvinud Igor Šinkevitš. «Olen enam kui kindel, et stipendiumiraha kasutatakse sihtotstarbeliselt. Näiteks võimaldab see katta kulutusi, mis sportlastel kaasnevad rahvusvahelistel turniiridel osalemisega või panustada paremasse treeningvarustusse, mis lõppkokkuvõttes aitab kaasa paremate tulemuste saavutamisele.»

Eesti Muay Thai Föderatsiooni kuulub 20 taipoksi klubi, kuhu kuuluvatel sportlastel on võrdsed võimalused stipendiumile kandideerida.

2012. aasta stipendiumid jagunesid järgmiselt:

Parim sportlane – Andrei Bokan (2012  taipoksi maailmameistrivõistluste hõbemedal raskekaalus), stipendium 1500 eurot.     

Parim täiskasvanute treener – Igor Šinkevitš, Garant klubi Tallinn, stipendium 1000 eurot.

Parim juunior – Vladislav Zõrjanov  (2012 Eesti, Läti ja Leedu  Taipoksi avatud meistrivõistluste võitla), stipendium 1000 eurot.

Parim juunioride treener – Igor Šinkevitš, Garant klubi Tallinn, stipendium 1000 eurot.

Parim laste treener – Sergei Timofejev, Konkiro klubi Narva, stipendium 1000 eurot.

Panus Muay Thai arendamisse Eestis – Kevin Renno, stipendium 1000 eurot.

Muay Thai ehk taipoks on täiskontaktne võitlusspordiala, milles on lubatud käe- ja jalalöögid, samuti löögid küünarnukkide ning põlvedega. Erinevalt traditsioonilisest poksist, kus maadlusdistantsi jõudnud võistlejad lahutatakse, on taipoksis lubatud ka püsti maadlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles