Interpol vahistas kokkuleppemängude korraldamises kahtlustatava mehe

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interpoli peasekretär Ronald Noble võitleb kokkuleppemängude vastu.
Interpoli peasekretär Ronald Noble võitleb kokkuleppemängude vastu. Foto: SCANPIX

Milanos Malpensa lennujaamas vahistati sloveen Admir Sulic, keda Interpol kahtlustab kokkuleppemängude korraldamises.

Kahtlustuse kohaselt kuulub Sulic Singapuris asuvasse petiste võrgustikku, mida juhib kurikuulus ärimees Tan Seet Eng, tuntud ka kui Dan Tan. Sulic on väidetavalt seotud poolteist aastat tagasi Itaalias lahvatanud laiaulatusliku Scommessopoli nimelise kokkuleppemängude skandaaliga, mille tulemusel suur hulk klubisid sai rahatrahvi ja jäi ilma osadest teenitud punktidest.

Lisaks karistati mitut endist tähtmängijat pikaajalise jalgpallis tegutsemise keeluga. Nimekamate karistatute seas olid endised Itaalia koondislased Giuseppe Signori ja Cristiano Doni.

Bangkokis peetud jalgpallikorruptsiooni vastasel kongressil esinenud Interpoli peasekretär Ronald Noble märkis uudist kommenteerides ära, et on ülekohtune süüdistada Aasia riikides vohavates ja sealt juhitavates kihlveopettustes kohalikke võime. Noble'i sõnul ei jaga Euroopa riikide võimud kuigi hea meelega asjassepuutuvat infot ja seetõttu on ka Aasia riikide võimuroganitel tegutsemiseks väga vähe seaduslikku alust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles