Brawn GP jääb Honda kommertsrahadest ilma

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: AP / Scanpix
Vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone kinnitas, et Brawn GP meeskond ei saa kommertsrahasid, mida F1 sari kunagisele Honda võistkonnale võlgu oli.

Teema võttis esimesena üles Renault’ võistkonna juht Flavio Briatore, kes on näidanud Ross Brawni tiimile suurt vastasseisu ning kavatses vormel-1 meeskondade liidu FOTA koosolekul saada teiste võistkondade üksmeelt mitte lasta Brawn GP’le välja maksta rahasid, mis oleks läinud Hondale, kirjutab Sponest.

Väidetavalt ootab jagamist 28 miljonit eurot. Tavaliselt ei maksta uutele võistkondadele nende esimesel aastal kommertsrahasid, kuid endise Honda tiimi müügi eel olevat ülejäänud meeskonnad olnud rahul, et Honda tiimi uued omanikud saavad osa 2009. aasta sissetulekust. Siiski otsustas FIA, et Brawn GP näol on tegu täiesti uue meeskonnaga.

«Me võime selle endale jätta,» lausus Ecclestone ning viitas olukorrale, kus teised meeskonnad ei leia üksmeelt, mida üleliigse rahaga teha.

Samuti lisas Ecclestone, et tema jaoks on häiriv Honda uus nimi Brawn GP näol. «See pole hea nimi, see ei tähenda avalikkusele midagi,» põhjendas Ecclestone.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles