USA poksikuulsus: doping võiks olla nagu relvad – kõigile lubatud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Thompson (vasakul) poksimas Vladimir Klitškoga
Tony Thompson (vasakul) poksimas Vladimir Klitškoga Foto: SCANPIX

USA raskekaalu poksija Tony Thompson rääkis Briti meediale, et tema meelest peaks doping olema lubatud. Thompson kohtub laupäeval Liverpoolis inglase David Price’iga ja rääkis enne matši kohaliku meediaga.

«Minu arvates peaks doping olema lubatud, sest sellega on sama lugu nagu relvaseadusega – ainult head kutid kuuletuvad sellele. See jätaks omakorda head kutid ilma relvadeta. Seega on relvad kõigile lubatud ja seda peaks olema ka doping,» rääkis ta The Sunile.

«Kõik on valikute küsimus – mina ei teeks kunagi midagi sellist, mis mu kehale halba teeks. Mu poeg mängib jalgpalli ja korvpalli ning ma ei soovi, et ka tema teeks midagi, mis ta keha normaasest rütmist välja viiks. Minuga on sama – mulle ei meeldi isegi aspirini võtta,» selgitas ta.

Thompsoni sõnul tahavad spordifännid näha parimat meelelahutust, mis võimalik. Seega ei huvita tema sõnul kedagi, mida sportlane oma kehaga teeb.

«See peaks olema sportlase enda valik, mida ta oma kehaga teeb. Dopingu kasutamine on nagu abort ja teised asjad, millega enamik inimesi ei nõustu,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles