Rivo Vesik: rannavolle tase Eestis on langenud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik
Rivo Vesik Foto: Artur Sadovski

Eesti rannavõrkpalli esinduspaar Rivo Vesik/Kristo Kollo harjutab praegu Helsingis koos soome tugevamatega ja on väga rahul, kirjutab volley.ee. «Täiuslik. Kui oleks veel natuke tuult ja päikest, mängiks nagu väljas. Liiv on sügav ja pehme,» kiitis Rivo Vesik naabrite teeningutingimusi.

«Vastased siin on kõvad ja teavad, kuidas liival mängitakse. Saame tugevalt treenida,» jätkas Vesik. «Ka Eestis on kaks sisehalli, kus rannavollet mängida saab, kuid treeninguolud pole Tallinnas ega Tartus Helsingi omadega võrreldavad.»

Rivo Vesik (32) ja Kristo Kollo (23) on koos mänginud möödunud suvest saati. Kogenud Vesik mängis koos Kristjan Kaisiga Pekingi olümpial 2008, Kollo tuli samal suvel koos Oliver Vennoga juunioride maailmameistriks. «Meil on veel palju õppida, kuid edasi oleme liikunud kogu aeg. Kristjaniga mängides kulus meil kolm-neli aastat enne kui asi sujuma hakkas.»

Vesiku sõnul on Kollo energiast tulvil, mõnikord liigagi: «Ta soovib võtta igat palli.» Kollo hindab partneri kogemusi ja mängu lugemise võimet. Mõlemad on praegu ainsad eestlased, kes vaid rannavõrkpallile on keskendunud. «Rannavolle tase Eestis on langenud,» arvas Vesik. «Sellegipoolest on meie eesmärgiks pääs Rio de Janeiro olümpiamängudele, kuigi selleks peame edetabelis veel kõvasti tõusma. Meid toetab rahaliselt Eesti Võrkpalli Liit ja Eesti Olümpiakomitee, on ka oma sponsoreid. Rannavolle mängimiseks raha saada pole lihtne,» teab Vesik.

FIVB rannavollekalendri avaturniir toimub märsti lõpus Argentiinas ja viimane detsembri keskpaiku Lõuna-Aafrika Vabariigis. «Mida rohkem turniire, seda parem,» ütles Vesik, «üritame pääseda võimalikult paljudele. Kui jõuame maailma 32 parema hulka, jääme hooajaga rahule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles