UEFA värbas rekordilise arvu Eesti ametnikke

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Rei
Anne Rei Foto: Lembit Peegel

Euroopa jalgpalli juhtiv UEFA kinnitas aastateks 2013–2015 ametisse rekordilised 9 Eesti ametnikku, keda on võimalik määrata UEFA Meistrite liiga ja Euroopa liiga klubisarjade mängudele ning koondiste kohtumistele.

Eesti ametnike hulgas on 5 delegaati, 2 kohtunike vaatlejat, turvaametnik ja meediaametnik.

Delegaatideks nimetati varemgi selles ametis tegutsenud Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) asepresident Ainar Leppänen, peasekretär Anne Rei ning infrastruktuuri juht Targo Kaldoja, lisaks Oleg Harlamov ja uuena EJLi rahvuskoonidste mändežer Raili Ellermaa.

Kohtunike vaatlejatena jätkavad EJLi peakohtunik Uno Tutk ja kohtunike komisjoni liige Are Habicht. Turvaametniku rollis jätkab Margus Kotter ja meediaametnikuna Mihkel Uiboleht.

Delegaadi ülesandeks UEFA mängudel on tagada matši sujuv läbiviimine vastavalt reeglitele ning koostada ülevaade kõigist korralduslikest asjadest, vajadusel lahendab delegaat probleeme ja teeb kriitilistes olukordades otsuseid. Kohtunike vaatleja jälgib ja hindab õigusemõistjate tegevust, koostades vastava ülevaate, mille põhjal toimub kohtunike arendamine ja otsustatakse nende järgmised määramised.

Turvaametnik saadetakse UEFA poolt kõrgema ohuhinnanguga mängudele, kus tema ülesandeks on tagada koostöös korraldaja ja riigi jõustruktuuridega matši turvaline läbiviimine vastavalt UEFA reeglitele. Vajadusel nõustab turvaametnik korraldajat ja teeb oma ettepanekud tulevikuks. Meediaametniku ülesanne on koostöös osalevate võistkondade pressiesindajatega teleülekandeid ja ajakirjanike tööd puudutava tegevuse korraldamine, mängijate ja treenerite intervjuude tagamine jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles