Võrkpallikoondis alustab säästurežiimil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis (sinises) mullu kevadel EM-finaalturniiri pääset lunastamas.
Eesti võrkpallikoondis (sinises) mullu kevadel EM-finaalturniiri pääset lunastamas. Foto: Priit Simson

Täna koguneb EM-finaalturniirile pääsenud Eesti võrkpallikoondis esimeses treeninglaagris Pärnus.

Hetkel kutsuti kokku 15 mängijat ning maikuus valmistutakse eelkõige 30. mail algavaks MM-valikturniiriks Rotterdamis.

Kõik 20 koondise kandidaati kogunevad uuesti Pärnus 25. juunil pärast suvepuhkust, kui alustatakse ettevalmistust septembris toimuvaks finaalturniiriks.

Paar nädalat tagasi meedias kirgi kütnud võrkpallikoondise rahalised raskused pole küll siiani lahenenud, kui koondise peatreener Avo Keel selgitas, et kuidagi tullakse ikka toime.

«Kuskilt peab kärpima, kuskilt peab juurde saama, aga ma arvan, et tegemata need asjad ei jää,» teatas Keel.

Ühtlasi lükkas peatreener ümber kuuldused nagu kulutaks võrkpallikoondis maksumaksja raha. «Treenime Eestis. Arvatakse, et meil oli algselt plaan välismaal treenida – see on loll jutt. Meil on algusest peale plaanitud, et koondis on terve suve Pärnus, kuna siin on kõige odavam ja need plaanid on juba ammu tehtud. Ja seda ilma igasuguste kosmoseagentuuride taotlustetagi,» kirjeldas Keel. «Süüa saame, trenni saame teha, rand on ka olemas, kus joosta ja hüpata. Üleliigselt keegi kuhugi ei kuluta ja arvan, et Eesti spordi tippudele natuke alla Eesti keskmise palga maksta, pole ka mingi priiskamine.»

MM-valikturniiriks valmistuvad: sidemängijad Veiko Lember ja Kert Toobal, liberod Sten ja Asko Esna, esimese tempo ründajad Janis Sirelpuu, Ardo Kreek, Raimo Pajusalu ja Tamar Nassar, nurgaründajad Kristjan Õuekallas, Keith Pupart, Jaanus Nõmmsalu, Martti Rosenblatt ning Kardo Kõresaar ja diagonaalründajad Argo Meresaar ning Oliver Venno.

Venno teeb samal ajal kaasa ka noortekoondise ridades ning osaleb enne MM-valikturniiri ka noorte MM-valikturniiril Türgis.

Enne MM-valiktsükli algust osalevad eestlased 15.-17. maini turniiril Valgevenes Mogiljovis. Turniirist võtavad osa Ukraina, Valgevene ning Iisraeli koondised. Nüüd aga liitus osalejatega ka Läti meeskond, mis tähendab, et üks algselt märgitud osalejatest loobus turniirist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles