Vasaloppeti avatud raja sõidus suri 60. aastates meesterahvas

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu toimus Vasaloppet 87. korda.
Mullu toimus Vasaloppet 87. korda. Foto: SCANPIX

Sel pühapäeval sõidetakse Rootsis legendaarne Vasaloppeti suusamaraton, tänane avatud raja sõit lõppes aga nukrates toonides, kui üks osalistest tõenäoliselt südamerikke tõttu rajal suri.

Sarnaselt põhisõidule on ka avatud raja sõit 90 km pikkune. Korraldajate teatel kukkus 60. eluaastates meesterahvas Risbergi vaheajapunkti lähistel kokku ning kuigi parameedikud jõudsid kiiresti temani, ei õnnestunud neil mehe elu päästa. «Kõigepealt abistasid teda sõidus osalenud inimesed ja kui parameedikud temani jõudsid, hakkasid nad talle kunstlikku hingamist tegema, aga kahjuks ei olnud tema elu enam võimalik päästa,» kommenteeris Vasaloppeti peaarst Ulf Hållmarker Aftonbladetile.

Korraldajate teatel on surmajuhtumid Vasaloppetil väga haruldased – 1922. aastast peetaval maratonil on südameprobleemide tõttu surnud 17 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles