Himki, Ventspilsi ja Riia VEFi noortemeeskonnad mängivad Eestis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KK HITO/Jõhvi U20 meeskond.
KK HITO/Jõhvi U20 meeskond. Foto: Facebook

KK HITO korraldab aprillikuus esmakordselt Eestis Euroopa noorte korvpalliliiga (EYBL) U20 vanuseklassi superfinaali, kus lisaks eestlastele osalevad suurklubide Moskva regiooni Himki, Riia VEFi ja BC Ventspilsi järelkasvumeeskonnad.

Põhiturniiril teise koha saanud KK HITO/Jõhvile lisaks kandideeris finaalturniiril korraldusõigusele põhiturniiri võitnud Himki ning üllatuskandidaadina ka kuuendaks jäänud BS Samara, kes tegi ettepaneku läbi viia turniir kuue vahel, vahendab basket.ee.

Pingeliste läbirääkimiste tulemusena otsustas liiga juhtkond finaalturniiri läbiviimise anda KK HITOle, kaalukeeleks sai seniste etappide väga hea korraldus ja eelmise kevade lubadus, et esitatud tingimuste täitmisel antakse finaalturniir Eesti klubile. See on esmakordne, kui U20 vanuseklassi finaalturniir peetakse Eestis. Eelnevatel aastatel on finaal peetud lisaks Sopotile Ventspilsis, Riias, Vilniuses ja Himkis.

Finaalturniir peetakse Jõhvis 19. ja 20. aprillil. Reedel peetakse poolfinaalid, kus vastamisi on põhiturniiril 13 võitu ja 2 kaotust saanud BC Himki ja 11 võiduga neljas olnud BC Ventspils ning KK HITO/Jõhvi ja Riia VEF, kes mõlemad kogusid põhiturniiril 12 võitu. Põhiturniiril alistas Himki Ventspilsi 66:56 ning HITO/Jõhvi oli Riia VEFist parem 59:56. Laupäeva, 20. aprillill on kavas pronksimäng ja finaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles