Silma kaotanud vormel-1 naispiloot sai loa taas rooli istuda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria de Villota.
Maria de Villota. Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal testide käigus juhtunud avariis silma kaotanud Marussia vormel-1 meeskonna piloot Maria de Villota sai arstidelt loa uuesti autorooli istuda.

De Villota lausus AFPle, et on paranenud oodatust isegi paremini. «Tunnen end väga hästi. Arstide sõnul oli palju abi sellest, et ma pole elus kunagi alkoholi joonud ega suitsetanud, lisaks olen sportlasena väga heas füüsilises vormis. Olen veel pisut nõrk ja vahel vaevavad mind peavalud ning väga pikad päevad nõuavad oma, aga võtan asja rahulikult, sest tean, et kõik saab korda,» ütles ta.

33-aastase hispaanlanna sõnul oli tal pärast haiglast pääsemist algul raske isegi igapäevaseid asju teha. «Õhust võtmete püüdmine või klaasitäie vee võtmine oli keeruline, aga nüüd on juba palju parem. Ma suudan vahemaid üsna hästi hinnata ja üldjoontes on tunne, nagu midagi polekski juhtunud. Minu loomulik keskkond on auto, tunnen end roolis kõige paremini. Tundsin sellest puudust,» lisas de Villota, kellel lubati läinud nädalal jälle rooli istuda.

Ta kinnitas ka, et ei kanna vormel-1 sarja peale vimma. «Kui pääsed surmasuust, ei ole keegi sulle midagi võlgu. Sooviksin vaid, et turvalisust veelgi parandataks,» lausus de Villota. Hispaanlanna tegi Marussiaga avarii mullu juulis, kui sõitis Duxfordi lennuväljal sirgekiirust testides otsa tee ääres olnud veokile. De Villota viidi õnnetuse järel kriitilises seisundis haiglasse ja ta kaotas parema silma, kuid pääses õnnekombel ajuvigastustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles