Läbi katsete NFLi teed sillutanud Hunt: suur koorem langes õlgadelt

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt (vasakul)
Margus Hunt (vasakul) Foto: SCANPIX

«Näha siin meest, kes kaalub 125 kg ja jookseb 40 jardi 4,6 sekundiga. See ei mahu mulle pähe. Ma ei suuda mõista, kuidas ta seda tegi,» vastas eelmisel hooajal Kansas City Chiefsi meeskonnas töötanud peamänedžer Scott Pioli liiga kodulehe saates ajakirjaniku küsimusele, milline mängija oli katsetel suurim üllataja. «Ta blokeeris ülikoolis 17 vastaste lööki ning teenis seetõttu hüüdnime Idablokk.» Vaimustust jagas ka saatejuht Scott Hanson. «Kui Hundist proff saab, ootavad teda ees kopsakad reklaamilepingud,» sõnas ta.

«Suur koorem langes mu õlgadelt,» kirjutas eestlane ise pärast katsete lõppemist oma Twitteri kontol.

Hunt läbis katsetel 40 jardi paigaltstardist 4,60 sekundiga. Hoota kaugushüppes lendas Hunt 3 meetri ja 7 sentimeetri kaugusele. Vertikaalses üleshüppes, kus hüpatakse otse üles ning tulemusest lahutatakse käe siruulatus, hüppas Hunt 87,6 sentimeetri kõrgusele. Päev varem demonstreeris endine kergejõustiklane jõudu rinnalt surumises, saades 102 kg kaaluva kangi sirgetele kätele 38 korda, mis oli kaitsemängijate seas parim saavutus.

«Tundsin end vabalt ja hästi ja kokkuvõttes võib rahule jääda. Testid polegi tehniliselt väga keerulised, nagu arvatakse,» kommenteeris Hunt enda esitust liiga kodulehele antud intervjuus.

Paistis silma

NBC Sports kirjutab, et Hunt oli katsetel üks meeldejäävamaid mehi. «Üks säravamaid esitusi selle nädala katsetelt kuulub Margus Hundile, kes on alaga tegelenud alles neli aastat,» sõnas ala asjatundja Curtis Crabtree. «Eeldatavalt valitakse eestlane draft’i teises ringis, ent võimalik, et ta tõstis oma aktsiaid veelgi. Ta on küll mänguoskuselt toores, ent suurepäraste füüsiliste võimetega ja seetõttu klubide jaoks kahtlemata väga ahvatlev mängija.»

Spetsialist võrdles eestlast praeguse NFLi mängija Jason Pierre-Pauliga. «Ka tema oli 2010. aastal liigasse tulles mänguliselt üsna toores, ent on tänaseks oma positsioonil kerkinud üheks parimaks. Kui Hunt suudab veel areneda, võib temast saada üks liiga üllatustähti,» lisas Crabrtree.  

Hundi plussiks on võimas füüsis, ta näitas suurepäraseid tulemusi nii kiiruses kui jõus, olles oma positsioonil tipus iga näitajaga. Samas on tal ka omad miinused, millest suurimaks vähene kogemus ja mängulugemine. Pealegi on Hunt juba 26-aastane – mitu aastat vanem kui enamik draft’is osalevaid mängijaid.

«Temast räägiti pärast katseid kõige rohkem,» ütles NFLi spetsialist Daniel Jeremiah. «Hundi rinnalt surumise tulemus pani paljusid pead pöörama. Seejärel jooksis ta 40 jardis aja 4,60 ning näitas vertikaalses hüppes võimast tulemust. Ta on mängus väga toores, ent tänu füüsilisele võimsusele valitakse ilmselt ära teise ringi lõpus.»

Hunt on tänu heale esitusele pälvinud mitme klubi huvi. Ta on ka hiljuti tiitli võitnud Baltimore Ravensi huviorbiidis. «Mul oli ametlik kohtumine Ravensi esindajatega,» sõnas Hunt ajalehe Baltimore Suni vahendusel. «Mängiksin meelsasti Baltimore’is, seal on suur Ida-Euroopa kogukond.

Fännid ootavad

Ka USA meediaväljaannete veebikommentaatorid on Hundist vaimustuses. «Tule meile, suur poiss!» ütleb üks Seattle Hawksi fänn. «Uskumatu atleet! Hunt oleks Ravensile heaks täienduseks,» sõnab Baltimore Ravensi poolehoidja.

NFLi kodulehel hinnatakse Hunti praegu 82,4 punktiga, mis tähendab kuulumist tugevuselt kolmandasse mängijate gruppi. Kui esimeses rühmas (95–100) on draft’i esimeseks valikuks loetavad tippmängijad, siis teise gruppi (85–94) kuuluvad need, kes valitakse ekspertide hinnangul draft’i esimeses ringis. Hunt mahub seega kolmanda grupi (70–84) tippude sekka, kes valitakse eeldatavalt teises ja kolmandas ringis. «Kvaliteetne ja usaldusväärne mängija, kes suudab meeskonda kohe oluliselt panustada. Eeldatavasti peaks temast saama algkoosseisu mees,» seisab tema profiilikirjelduses.

NFLi draft algab 25. aprillil, kui toimub esimese ringi valik, järgmisel päeval teise ning kolmanda ringi valik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles