Belgia ekstreemsportlane hüppas Vilniuse teletornist alla

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cedric Dumont hüppas Vilniuse teletornist alla
Cedric Dumont hüppas Vilniuse teletornist alla Foto: Red Bull
Maailmakuulus Belgia ekstreemsportlane Cedric Dumont sai hakkama enneolematuga, kui hüppas Vilniuse teletornist langevarjuga alla.

Pärast 170-meetrist vabalangemist avas ta langevarju kõigest mõni sekund enne maandumist.

326,5-meetrine Vilniuse teletorn on Leedu kõrgeim hoone. Kuna torni ümber puhuvad tugevad tuuled, siis oli hüppe jaoks vaja millimeetrite ja millisekundite täpsust.

Teletornist sai 39-aastase belglase Dumonti uus väljakutse. Ta oli esimene BASE hüppaja, kes sellelt eriliselt ehitiselt alla hüppas.

Dumont oli väga kiire: 5. mail kella 11:00 paiku hommikul sõitis ta liftiga vaateplatvormile, paari momendi vältel hindas olukorda ja valis hüppekoha. Seejärel viskas ta alla WC-paberi rulli, et kontrollida ilmastiku -ja tuuleolusid. Saades kindluse ilmastikuolude sobivuse kohta, pingutas ta seljakotirihmu ning hüppas. Õhulend kestis kõigest 4 sekundit ning sama kiirelt oli Cedric ka torni eest kadunud.

«Vilniuse teletorni tipust avaneb vaade tervele linnale, aga hüpates käib terve elu su silmade eest läbi,» rääkis Dumont pärast maandumist. «Need neli sekundit vabalangemist jäävad mulle elu lõpuni meelde. See oli esimene kord, kui tegin BASE hüppe Leedus.»

B.A.S.E. hüpe on spordiala, kus hüpatakse langevarjuga alla fikseeritud objektidelt. B.A.S.E on ingliskeelsete sõnade Buildings (ehitised), Antennas (antennid), Spans (pinnad) ning Earth (maa) akronüümiks. Need on neli platvormi, millelt ekstreemsportlased langevarjuga alla hüppavad. Enamikus riikides on see keelatud.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles