Tallinna maratoni võitis Timo Simonlatser

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maratoni võitja Timo Simonlatser.
Tallinna maratoni võitja Timo Simonlatser. Foto: Tarmo Haud

Kõrvemaal peetud Estoloppeti suusasarja viienda etapi kiireim mees oli Timo Simonlatser, kes läbis 40 kilomeetrit vabastiilis ajaga 1.49,09.

Kolm sekundit hiljem ületas finišijoone Peeter Kirss. Kolmanda koha omanikku Siim Sellist jäi võitjast lahutama 14 sekundit. Naiste arvestuses oli parim Heidi Raju, kes läbis distantsi ajaga 1.58,59, mis andis talle üldjärjestuses 34. koha. Kokku registreerus pikale maratonile esialgsetel andmetel 890 ja lühikesele 343 suusatajat.

20 kilomeetrisel rajal oli kiireim Tair Tooming, kes läbis distantsi ajaga 1.03,12. M15 klassi parim Rain Noormann lõpetas üldjärjestuses neljandal kohal ning tema ajaks fikseeriti 1.05,20. N15 klassi arvestuses võidutses Merili Sirvel. Neiu tulemus 1.11,57 andis talle lõpuprotokollis 17. koha. 

Simonlatserile tõi võidu tugev tahtejõud. «Esimesel ringil olid peas küll väga sünged mõtted. Oli tunne, et tuleb teisel ringil vaikselt õiges kohas metsavahel ära keerata ja autosse minna, sest täna ei tule mitte midagi välja. Suusk oli jube kinni ja sõitsin alguses umbes 40nda koha piirimail. Õnneks teisel ringil läks asi paremaks, sest kogu see mass oli rajalt üle käinud ja suusad hakkasid ka tööle. Mõtted läksid helgemaks ja tahtsin ikka lõpuni sõita,» jäi Simonlatser võitu kommenteerides tagasihoidlikuks.

Estoloppeti viimasel etapil Haanjas mees startida ei plaani. «Tegin kaasa Tartu maratonil, kuid rohkem polegi sel aastal maratone sõitnud. Nüüd on vaja vaid taastuda, et MK-etapil Lahtis ka natuke kiirust näidata,» võtab suusasportlane taastumist tõsiselt.

Estoloppeti sarja kuues etapp toimub 9. märtsil, kui sõidetakse 41. Haanja Maraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles