Mäesuusahooaja valitsejanna sai tapmisähvarduse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tina Maze
Tina Maze Foto: SCANPIX

Naiste seas tänavust mäesuusahooaega ülivõimsalt valitsev sloveenlanna Tina Maze sai enne Garmisch-Partenkirchenis peetud MK-etappi tapmisähvarduse.

Eile Saksamaal kiirlaskumise võitnud Maze pidi tänases supersuurslaalomis leppima neljanda kohaga. Võitjale Anna Fenningerile Austriast kaotas ta 0,43 sekundiga. Eilse võiduga ületas Maze esimese sportlasena MK-sarjas maagilise 2000 punkti piiri. Sarja üldvõidu kindlustas ta juba nädala eest.

Enne tänast võistlust sai Maze aga teada, et kohalikku suusaklubisse oli saabunud anonüümne ähvardus, kus lubati ta tappa. Korraldajad palkasid seepeale sportlase kaitseks turvamehed. «Minuga toimuv on väga ebameeldiv, aga küllap käib seegi mängu juurde. Mul napib oma tunnete kirjeldamiseks sõnu. Stardis püüdsin sellele mitte mõelda ja keskenduda vaid sõidule. Selliste asjadega silmitsi seismine on minu jaoks täiesti uus kogemus ja ma ei oska sellele kuidagi reageerida,» tunnistas Maze.

Pärast tänast neljandat kohta on sloveenlanna kogunud 2074 punkti. Senine punktirekord kuulus legendaarsele Hermann Maierile, kes kogus 2000. aastal täpselt 2000 punkti. Maze saab aga rekordinumbreid veel kõvasti parandada, sest hooaja lõpuni on jäänud tervelt seitse etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles