Kaarel Jõeväli jäi debüüdiga rahule: suutsin säilitada külma pea

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Jõeväli EMil.
Kaarel Jõeväli EMil. Foto: Marko Mumm/EKJL

Karjääri esimesel tiitlivõistlusel osalenud Kaarel Jõeväli tundis rahulolu, et suutis läbida võistluse suuremate prohmakateta. «Olin esimest korda sellisel võistlusel ning suutsin säilitada külma pea,» sõnas ta.

Jõeväli kogus kahepäevases võistluses 5841 punkti, mis on 58 silma vähem kui veebruari alguses Tallinnas püstitatud isiklik rekord. Tegelikult oli rekordi ületamine kuni viimase alani võimalik, ent 1000 meetri jooksu tulemus jäi kesiseks. «Juba teivashüppe ajal tundsin, et jalg kisub krampi. Jooksu ajal segasid need päris palju,» rääkis ta. «Kokkuvõttes oli aga hea võistlus, suutsin hoida oma taset. Rada oli siin selline, millel väga hea võistelda.»

23-aastane Jõeväli suutis tänavu talvel astuda arengus korraliku sammu. Samas on teda peetud just rohkem seitsmevõistluse meheks kui kümnevõistlejaks. Spordimees kinnitas, et oma hinges ei taha ta sellega nõustuda.

«Tegelen sellega ja proovin end samm-sammult parandada. Heited ja tõuked muutuvad paremaks, seda näitas juba siinse võistluse kuulitõuge,» rääkis kuulitõukes isikliku rekordi püstitanud mees. Kokku küündis ta isikliku rekordini kolmel alal: kuulitõuge 13.91, tõkkejooks 8,16 ja teivashüpe 4.70. Lisaks kordas ta oma rekordit kaugushüppes. 7.67 andis ka alavõidu.

Üksikalade rekordisaju taustal rikkusid ilusa lõppsumma kõrgushüpe ja 1000 meetri jooks.

Kuigi alguses arvati, et Göteborgi 7-võistluse tase tuleb madal, kogusid viis esimest üle 6000 punkti. Vägeva isikliku rekordi 6372 punktiga võitis kulla Eelco Sintni­colaas. Hõbedamees Kevin Mayer kogus 6297 ja pronksi teeninud Mihail Dudaš 6099 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles