Aivar Rehemaa tahtmine osutus maratonis võimetest suuremaks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Nordic Focus

Val di Fiemmes lõppenud suusaalade MMil ei suutnud Aivar Rehemaa teist korda maailma eliiti üllatada – 50 km maratonidistantsi lõpetas Rehemaa alles 43. kohaga, parima eestlasena sai Karel Tammjärv 39. koha. Algo Kärp lõpetas 47. ja Raido Ränkel 49. kohaga.

«Tahtmine oli seekord võimetest suurem,» nentis Rehemaa. «Tegelikult polnud juba teatesõidu päeval tunne parim, aga sportlane ikka loodab, et läheb paremaks. Kahjuks oli olemine veel kehvem – midagi läks igatahes nihu ja 15 km sõidust ma ei taastunudki.»

Sõidu algul enda kohta pisut tavatult peagrupi lõpus püsinud Rehemaa tunnistas, et see oligi plaan. «Tundus, et sõidan reserviga, ja sellist tunnet polnud kordagi, et tugevamad eest ära läheksid. Tavaliselt pole sisetunne mind selle koha pealt petnud, aga kui seekord tempot juurde pandi, polnud minul rohkem midagi anda. Võin ausalt öelda, et täna oli mul kehv päev,» sõnas Rehemaa, kiites samas häid suuski.

«Katkestamisele mõtlen väga harva, aga täna käisid tõesti isegi viimasele ringile minnes sellised mõtted peast läbi. Kuid siis nägin, et hooldemehed ergutavad edasi, ja lugupidamisest nende vastu jalutasin rahulikus tempos ka viimase ringi läbi,» lausus Rehemaa, kes plaanib järgmiseks võistelda Lahti ja Oslo MK-etappidel. «Võtan päeva korraga, aga kui tervis lubab, tahan Lahtis stardis olla,» lausus ta.

Val di Fiemme suusakuningaks krooniti juba 11. kilomeetril teistel eest sõitnud rootslane Johan Olsson. Hõbe kuulub šveitslasele Dario Colognale, pronks Aleksei Poltaraninile Kasahstanist. Naiste 30 km maratoni võitis MMilt neli kuldmedalit noppinud Marit Bjørgen, edestades Justyna Kowalczykut ja Therese Johaugi. Tatjana Mannima sai 31. koha.

Esimest korda MMi kavas olnud kahevõistluse meeskondlikus sprindis said Kail ja Han-Hendrik Piho 9. koha. Võitis Prantsusmaa Austria ja Saksamaa ees.

Suusahüpete suure mäe meeskonnavõistluse võitis Austria, järgnesid Saksamaa ja Poola nelik. Algul asetasid punkte valesti lugenud kohtunikud teisele kohale Norra, kuid pärast punktiarvestuse ülevaatamist kukutati norralased neljandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles