Varrak: üldist pilti vaadates on Ühisliiga kõige tähtsam

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo suutis suurema osa mängust hoida enda kontrolli all, kuid viimaste minutitega anti võit käest. Pärast kohtumist tunnistas kalevlaste juhendaja Alar Varrak (vasakul), et sellisel viisil käest antud võit on treeneri kaotus.
Kalev/Cramo suutis suurema osa mängust hoida enda kontrolli all, kuid viimaste minutitega anti võit käest. Pärast kohtumist tunnistas kalevlaste juhendaja Alar Varrak (vasakul), et sellisel viisil käest antud võit on treeneri kaotus. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev/Cramo jäi Ühisliigas koduväljakul 73:77 alla Azovmašile ning langes alagrupis viimasele kohale.

Eelnevatel aastatel korvpalli Ühisliigas alagrupiturniiri alati viimase kohaga lõpetanud BC Kalev/Cramo langes kaks vooru enne tänavuse põhihooaja lõppu taas punase laterna rolli.

Samas on tänavu suudetud vastastele tunduvalt tugevamat vastupanu osutada ja nii oldi ka eile Azovmaši vastu 37 minutit dikteerivamas rollis, kuid lõpuga anti siiski suure vaevaga kätte saadud edu käest. Otsustavaks saigi kaks ja pool minutit enne kohtumise lõppu aset leidnud intsident, kui kalevlaste 67:63 eduseisul sai Gary Wilkinson rünnakul tehnilise vea, millele järgnesid vastastelt tabavad vabavisked ja veel kaks punkti ning veel vabavise.

Kuigi võimalus veel anti, siis rumalad lahendused kustutasid needki. Lõpuks vormistasidki külalised 77:73 võidu.

«Eks see oli valus hetk, kui eduseisust jäime järsku ühe punktiga taha. Vaatamata sellele oleksime pidanud lõppu paremini mängima. Selline kaotus on kokkuvõttes treeneri kaotus. Hoidsin lõpus kogenud mängijad väljakul, ei oskagi midagi öelda,» sõnas kalevlaste juhendaja Alar Varrak mängu järel. «Kõik toimis meie taktikepi all. Niimoodi aga hetkega kõik kaotada, ja veel nii tähtis mäng...»

«Mäng oli lõpuni pingeline, kuid meile antud tehniline viga muutis palju,» lisas ka Kalev/Cramo keskmängija Frank Elegar.

Kaotuse tõttu langesid kalevlased nüüd A-alagrupis viimasele ehk kümnendale kohale. Kui samal positsioonil ka hooaeg lõpetatakse, tuleb järgmisel aastal neil Ühisliigat alustada eelringist. Seal ebaõnnestumise korral jääb järgmisel hooajal aga põhiturniiril hoopiski mängimata.

Sarnaselt Kaleviga on ka Azovmašil tabelis praegu kolm võitu ja 13 kaotust, kuid ukrainlased on võitnud mõlemad omavahelised kohtumised. Kaheksandal kohal paikneval PGE Turowil on samal ajal kirjas neli võitu ja 12 kaotust (nendest on Kalev aga kahel korral üle olnud).

Hooaja lõpuni on kõigil kolmel meeskonnal praeguses seisus jäänud veel kaks kohtumist. 9. märtsil minnakse võõrsil vastamisi tabelis kolmandal kohal oleva Samara Krasnõje Krõljaga ja seejärel heideldakse 24. märtsil koduplatsil viiendal positsioonil paikneva BC Astanaga.

«Meil on vaja nendest kohtumistest nüüd üks võit leida, aga ka sellisel juhul ei ole kõik meie endi kätes,» rääkis Varrak.

Samas tunnistas kalevlaste juhendaja, et alagrupis viimase koha vältimine on neile ülimalt oluline, kuna Ühisliiga põhiturniiril osalemine annab neile ja kogu Eesti korvpallile palju juurde.

«Igas liigas on meil omad eesmärgid, kuid üldist pilti vaadates on Ühisliiga meie jaoks kõige tähtsam. Kui see väljund peaks kaduma, siis kaovad ka need nimekad meeskonnad, kellega praegu saame mängida,» põhjendas Varrak. «Juba suvised koondisemängud näitasid, et hästi mängisid need mehed, kes pallivad välismaal või on saanud Kaleviga häid mänge.»

Samas pikalt norutamiseks Eesti meistril aega ei ole, kuna juba neljapäeval ootab ees Balti liiga veerandfinaali avakohtumine leedulaste Pieno Zvaigzdesiga. «Paar päeva on nüüd aega kosuda. Balti liiga on meie jaoks see, kus võime asja ka kokkuvõttes ära võita, kui suudame mängida sellist korvpalli nagu täna 37 minutit,» mõtiskles Varrak.

Ühisliiga

Kalev/Cramo – Azovmaš 73:77

Kalev/Cramo: Elegar 16, Wilkinson 12, Abbott 10, Fall 9, McLeod 10, Sokk 7, Škele 6, Keerles 3, Dorbek 0, Raadik 0.

Azovmaš: Raduljica 14, Dragicevic 13, Greer 12, Zaitsev 11, Serepinas 11, Murray 7, Natjažko 6, Kolšenko 3.

BC Donetsk – PGE Turow 99:85

Vilniuse Lietuvos Rytas – BC Himki 79:88

Tabeliseis: 1. BC Himki 12 (võitu) / 4 (kaotust), 2. Kaasani Unics 12/4, 3. Samara Krasnõje Krõlja 11/5, 4. Peterburi Spartak 11/5, 5. BC Astana 9/7, 6. Vilniuse Lietuvos Rytas 8/8, 7. BC Donetsk 7/9, 8. PGE Turow 4/12, 9. Azovmaš 3/13, 10. Kalev/Cramo 3/13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles