Ootamatu pööre: Vladimir Klitško peab poksimata loobuma MM-tiitlist?

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško pressikonverentsil oma WBA, IBF, WBO, IBO ja Ring Magazine'i meistrivöösid demonstreerimas.
Vladimir Klitško pressikonverentsil oma WBA, IBF, WBO, IBO ja Ring Magazine'i meistrivöösid demonstreerimas. Foto: SCANPIX

Endise WBA poksisarja maailmameistri Nikolai Valujevi sõnul võib poksimaailm jõuda punkti, kus Vladimir Klitško on sunnitud loobuma WBA-sarja MM-tiitlist.

Nimelt ei suuda Kitško tiim ja venelase Aleksandr Povetkini tiim kuidagi jõuda kokkuleppele, et kahe mehe vaheline matš toimuma saaks. Valujevi sõnul võib see kulmineeruda Klitško vabatahtliku tiitli loovutamisega. WBA sari esitas eelmise aasta lõpus Klitškole sisuliselt ultimaatumi, et too leiaks võimaluse Povetkiniga vastamisi minna.

«Kaks poolt ei jõua kuidagi kokkuleppele. Vladimirile ei meeldi, et WBA üritab kõnelusi dikteerida, sest ta on harjunud seda ise tegema. Ma kahtlustan, et kompromissi ei leita ning Klitško keeldub MM-tiitlit kaitsmast ning Povetkin võitleb vakantse tiitli pärast kellegi kolmandaga. Selline stsenaarium on väga reaalne,» märkis Valujev.

Isegi kui Klitško WBA-tiitlist ilma jäetaks, säilitaks ta WBO-, IBF- ja IBO-sarjade tiitlid ja Ring Magazine'i tiitli ning kannaks edaspidigi maailmameistri nimetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles