Video: olematut võitu tähistanud rattur jäi piinlikku olukorda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filippo Pozzato tähistab ekslikult võitu.
Filippo Pozzato tähistab ekslikult võitu. Foto: SCANPIX

Itaalias peetud profiratturite Roma Maxima ühepäevasõidu grupifinišis oli kõikidest konkurentidest kiirem Filippo Pozzato ja lõi käed võitu tähistades taeva poole.

Paraku pidi Pozzato õige pea piinlikkusest maa alla vajuma - selgus, et talle kuulub kõigest teine koht, kuna õige võitja Blel Kadri oli lõpetanud juba üle poole minuti varem. Pozzato sõnul oli segaduses süüdi asjaolu, et võistlusel oli keelatud raadiote kasutamine.

Algusest peale põnevalt kulgenud sõidus püüdis 40-liikmeline peagrupp viimasel kilomeetril kinni pikalt eest ära olnud viisiku, kuid ei taibanud, et Ag2r'i meeskonnas pedaaliv Kadri oli neil viiel omakorda eest ära sõitnud. Viisiku kinnipüüdmise hetkel oli Kadri juba kurvi taga lõpusirgel ja triumfeeris õige võitjana.

Pozzato äpardus tegi mõistagi palju nalja ka konkurentidele - nii kirjutas näiteks viie jooksiku hulka kuulunud Vincenzo Nibali talle Twitteris: «Tahtsin sulle tõtt rääkida, aga ei jõudnud – hahaha!»

Vaata videot siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles