Kohtunik Cakir on inglaste jaoks õnnetu mees

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Terry (vasakul) sai eelmise aasta Meistrite liiga poolfinaalis Cuneyt Cakirilt punase kaardi
John Terry (vasakul) sai eelmise aasta Meistrite liiga poolfinaalis Cuneyt Cakirilt punase kaardi Foto: SCANPIX

Eile õhtul jalgpalli Meistrite liigas toimunud Manchester Unitedi ja Madridi Reali vastasseis lõppes hispaanlaste 2:1 võiduga ja pääsuga veerandfinaali. Inglased on pärast mängu enim nurisenud kohtunik Cuneyt Cakiriga, kes otsustas platsilt minema saata Unitedi poolkaitsja Nani.

Cakiri jaoks ei olnud see esimene kord, kui ta inglstele pahameelt valmistab, sest ka varem on tema poolt näidatud punased kaardid saareriiklaste elu raskeks teinud.

Kuulsaim Cakiri punane kaart oli kuni eilseni ilmselt antud eelmise aasta poolfinaalis Chelsea mängijale John Terryle. Chelsea jäi Barcelona vastu vähemusse, kuid lõpuks suudeti siiski finaali pääseda ja ka Euroopa meistriks tulla.

Eelmise aasta detsembris andis Cakir klubide maailmameistrivõistluste finaalis punase kaardi Chelseas mängivale Gary Cahillile ja septembris nägi tema käes olevat punast kaarti Steven Gerrard (MM-valikmängus Ukraina vastu).

2011. aastal sai toona Manchester Citys mänginud Mario Balotelli Cakiri karmi kätt tunda, kui ta Euroopa liiga kaheksandikfinaalis Kiievi Dinamo vastu platsilt ära saadeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles