Kalev/Cramo klaarib vana võlga, Rock asub teadmatuses

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rock alustab täna Balti liiga kohamänge.
Tartu Rock alustab täna Balti liiga kohamänge. Foto: Margus Ansu

Rakvere Tarvas on juba sisuliselt mängust väljas. Tänane õhtu annab aimduse, milliseks võib kujuneda Kalev/Cramo ja Tartu Rocki saatus Balti liigas.

Kalev kohtub Balti liiga veerandfinaali avamängus leedulaste Pieno Zvaigzdesiga. Põhiturniiril jäädi Leedu piimameistritele kahel korral alla ning seega saavad kalevlased klaarida oma vana võlga.

Pieno Zvaigzdes asub Leedu meistriliigas kaheksa võidu ja seitsme kaotusega 6. kohal – seega on tegemist puhta keskmikuga, kelle alistamine ei tohiks Ühisliiga tasemega meeskonnale tegelikult üle jõu käia. Pealegi suutis näiteks Rakvere Tarvas neid koduväljakul alistada. Lisaks leedulastele annavad meeskonnas tooni ka ameeriklastest leegionärid.

Kalevlaste hetkeseisust andis hea ülevaate esmaspäevane kohtumine Mariupoli Azovmašiga, kus 35 minutit mängiti korralikku korvpalli, ent lõpuks siiski kaotati.

Riia Baronsiga kohtuva Rocki seisu ümber valitseb suurem teadmatus. Eile ennelõunal Riiga sõitnud meeskonna peatreener Gert Kullamäe tõdes, et viimati mängiti kaks nädalat tagasi ja toonagi oli vastaseks koduliiga autsaider Hito, kellega võrdlus ei anna treeneritele meeskonna seisust kuigi selget pilti.  

«Püüdsime korraldada võimalikult mängulisi treeninguid, et pikka pausi kuidagi korvata,» rääkis Kullamäe, kelle sõnul olevat kõik 12 meest terved ja täna ka mängukõlblikud. «Näen, et meestel on paras mängunälg.»

Barons asub Läti meistriliigas kolmandal kohal, ent hooaja jooksul on meeskonda täiendatud ja nüüdseks on klubis vähemalt neli sellist mängijat, keda tuleb tähelepanelikult jälgida.

Korvi all möllab neil mullu Riia VEFis pallinud ameeriklane Tyler Cain. Mängujuhi kohal on terav ameeriklane Jamar Diggs. Lisaks on Lietuvos Rytasest hangitud viskaja Deividas Dulkys ning arvestatava tasemega on ka lätlasest ääremängija Maris Gulbis.

«Tüüpiline Läti klubi, kel pole erilisi pikki ning kes armastab kiiret mängu,» hindas Kullamäe vastast. Kuna edasipääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes, peab Kullamäe Riias toimuvat kohtumist justkui esimeseks poolajaks, kus tuleb mäng hoida vähemalt tasakaalus. «Teine poolaeg on õnneks meie koduväljakul Tartus,» lisas ta.

Korvpallis on aga kõik võimalik. Eile õhtul üllatas koduses meistriliigas Kohtla-Järve Hito, kes alistas võõrsil Tallinna Kalevi 84:64.

Võimsa esitusega sai hakkama Hito korvialune jõud Edvard Trumm, kes kogus 19 punkti ja 16 lauapalli. Hitole oli see tänavu teine võit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles