Eesti juunioride naiskond võitis vehklemise EMil hõbemedali

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naisjuunioride vehklemiskoondis: (vasakult) Katrina Lehis, Gaia-Marianna Siim, Veronika Zuikova ja Anu Hark.
Eesti naisjuunioride vehklemiskoondis: (vasakult) Katrina Lehis, Gaia-Marianna Siim, Veronika Zuikova ja Anu Hark. Foto: Juhan Salm

Eesti naisjuunioride epeekoondis koosseisus Katrina Lehis, Veronika Zuikova, Gaia-Marianna Siim, Anu Hark võitis Budapestis toimuvatel juunioride Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali. Finaalis pidi Eesti tunnistama Venemaa kindlat 45:20 paremust.

Kaheksandikfinaalis purustas Eesti torgetega 45:24 Tšehhi koondise, veerandfinaalis võideti Poolat 45:41 ja poolfinaalis Ukrainat 45:40.

2012. aastal sai sama koondis EMil viienda koha. EMil koondist juhendanud Juhan Salm mainis, et kasuks tuli kindlasti see, et need neli tüdrukut olid palju kokku vehelnud. «Sama koondis sai eelmise aasta EMil viienda koha. Toona oli see väga hea tulemus. Tänane hõbemedal on suurepärane. Esimeses kolmes matšis vehklesid kõik tüdrukud hästi ja võib öelda, et ületasid ennast. Venemaa on lihtsalt klass omaette ja nende vastu oli väga raske vehelda,» kommenteeris Salm.

«Selle edu taga on kindlasti tüdrukute isiklike treenerite panus. Hõbemedali eest tuleb kindlasti tänada Helen Nelis-Naukast, Viktor Zuikovi, Tiit Räni ja ka Irina Embrichi, kes sportlaskarjääri kõrvalt teeb ka treeneritööd,» lausus Salm.

Medalivõitjaid jõuavad Eestisse homme, 8. märtsil kell 20.45 Helsingist saabuva lennuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles