Varrak kiitis Kalev/Cramo kaitset, Kullamäe laitis Rocki rünnakut

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagamees Armands Škele ja tsenter Bamba Fall mängisid Kalev/Cramo võidus olulist rolli.
Tagamees Armands Škele ja tsenter Bamba Fall mängisid Kalev/Cramo võidus olulist rolli. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev/Cramo korvpallimeeskond sai legendaarses Kalevi spordihallis hääleka publiku ees peetud Balti liiga veerandfinaali avamängus 71:54 jagu leedulaste Pasvalyse Pieno žvaigždesist. «Võib-olla olen sinisilmne, aga ma kordan taas, et me mängime head kaitset. Mängisime nii Himki, Lietuvos rytase kui ka viimases mängus Azovmaši vastu ja mängisime ka täna,» sõnas peatreener Alar Varrak mängu järel.

Sel hooajal olid meeskonnad omavahel põhiturniiri raames kohtunud kahel korral ja mõlemas mängus võtsid võidu leedulased – 79:73 ja 62:61. Nüüd said kalevlased magusa revanši.

Mängu algus oli skoorivaene ja vigaderohke, juba teise veerandaja keskel sai oma neljanda vea mängujuht Tanel Sokk. Kohtunike tegevusega rahulolematu peatreener Varrak sai vilemehelt hoiatuse tehnilise osas juba teise veerand­aja alguses. Avapoolajaga sai Kalev/Cramo kümnepunktilise edu, juhtides 31:21.

«Rünnakul tekkis aeg-ajalt kerge peataolek, aga kaitse pidas hästi. Eks Škele sattus enda jaoks harjumatusse rolli, kui pidi mängujuhi kohal mängima, aga midagi polnud teha, Sokk jäi vigadega hätta,» ütles Varrak lätlasest viskava tagamehe Armands Škele kohta. Soku vead olid ohumärgiks, sest seljavigastuse tõttu ei teinud kalevlaste ridades kaasa teine mängujuht Keith McLeod. «Talle teeb selg valu juba mõnda aega ja neljapäeval käis ta uuringutel ning täna peaks selguma, mis seis temaga on,» ütles hooajal paljude vigastustega võidelnud meeskonna juhendaja murelikult.

Kui esialgu ei saanud Bamba Fall vastaste turjakama korvialuse jõu Yancy Gatesi vastu väga hästi hakkama, siis teisel poolajal jagas Fall talle omaselt kulpe ja surus palli korvi. Pärast kolmandat veerandaega olid kalevlased kätte võidelnud eduseisu 56:38, millele pani veerandaja lõpus ilusa punkti Falli pealtpanek. Edu enam käest ei antudki ja viimane vaatus kulges juba Eesti meistermeeskonna täielikul dikteerimisel.

Kalevi viimane mõõduvõtt enne veerandfinaali oli Ühisliigas Mariupoli Azovmaši vastu, kus näidati kohati head mängu, ent lõpus anti võit käest. «See mäng kummitab mind siiani. Täna hommikulgi oli veel värin sees, et lõpus võidust ilma jäime,» ütles Varrak, kes alustab koos meeskonnaga teed Ühisliiga kohtumisele Samara vastu juba täna hommikul. «Öeldagu mida tahes, aga seda liigat on meile ja kogu Eesti korvpallile väga vaja. Ühisliiga on heaks väljundiks ja ka hüppelauaks meie mängijatele, et tugevamatesse liigadesse pääseda,» lisas Varrak.

Rünnakuta mänginud Rock sai kaotuse

Pärast ligi kahenädalast pausi esimese mängu pidanud Tartu Rock sai samal ajal Riias sealselt Baronsilt kaotuse 49:63. Peatreener Gert Kullamäe sõnul mängis meeskond sisuliselt ilma rünnakuta. «Rünnak oli masendav, kõik otsused, mis mehed vastu võtsid, olid valed. Viskeprotsendid ei kannata kriitikat ja lisaks tegime liiga palju pallikaotusi,» sõnas Kullamäe.

«Nad said mängu alguses kohe hästi käima ning viskasid avaveerandiga 27 punkti, mida on ilmselgelt liiga palju. Kaitses saime teisel poolajal enam-vähem pidama, aga rünnak oli 40 minutit üks suur ebaõnnestumine.»

Rock ei suutnud punkte saada ei korvi alt ega kaugelt, meeskonnas jõudis kahekohalise isikliku skoorini vaid kaks meest – 13 punkti visanud Timo Eichfuss ja Justin Ingram (10 punkti). «Ei teagi, mis nii kehva esituse põhjuseks oli, võib-olla tõesti jättis ligi kahenädalane mängupaus oma jälje,» analüüsis Kullamäe. «Ent õnneks on teine mäng veel ees ootamas ja võtan seda nii, et oleme avapoolaja järel 14-punktilises kaotusseisus,» leidis juhendaja ka kaotuses midagi positiivset.


Balti liiga

Kalev/Cramo – Pieno žvaigždes 71:54

Kalev: Wilkinson 15 p, Fall 13 p, Elegar 12 p + 6 lp, Škele 10 p + 6 lp + 5 rs, Abbott 7 p, Keerles 5 p, Dorbek 5 p, Sokk 3 p

Pieno: Vasiliauskas 16 p, Biggs 12 p, Hughes 6 p, Kairys 6 p, Ruikis 5 p, Sinica 3 p, Maceina 2 p, Sirutavicius 2 p, Cepukaitis 2 p

Tartu Rock – Riia Barons 49:63

Barons: Gulbis 21 p + 11 lp, Rozitis 14 p, Diggs

12 p, Cain 8 p, Brunins 4 p, Dulkys 4 p

Rock: Eichfuss 13 p, Ingram 10 p, Kurbas 7 p,

Allingu 6 p, Dimša 5 p, Doronin 5 p, Neljubov 3 p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles