Pariis-Nice´i velotuuri liidriks tõusis Porte, Taaramäe 31. kohal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Sille Annuk

Prantsusmaa teedel jätkuva Pariis-Nice´i velotuuri täna sõidetud viienda etapi võitis austraallane Richie Porte (Sky), kes tõusis ka tuuri üldliidriks. Rein Taaramäe sai etapil 34. koha ning tõusis üldarvestuses 31. kohale.

Mägise etapi alguses põgenesid peagrupist Cyril Lemoine (Sojasun), Jens Voigt (Radioshack), Paolo Longo Borghini (Cannondale) ja Thierry Hupond (Argos-Shimano). Seitse km enne finišit saadi Voigt neist viimasena kätte, vahendab rattaprofid.ee.

Umbes neli kilomeetrit enne finišit ründas itaallane Michele Scarponi (Lampre) ning see rünnak tegi favoriitide grupi juppideks. Kahjuks jäi maha ka Taaramäe. Paar korda ründas ka kollases liidrisärgis sõitnud Andrew Talansky (Garmin-Sharp), kuid otsustav rünnak tuli 1,5 kilomeetrit enne finišit hoopis Richie Portelt (Sky). Mitte keegi ei suutnud tema rünnakuga kaasa minna ning austraallane võttis etapivõidu. 26 sekundit hiljem lõpetas venelane Denis Menshov (Katjusha) ning kolmanda koha sai Talansky, kes kaotas võitjale 33 sekundit.

Taaramäe kaotas võitjale 2.19. Cofidise meeskonna parim oli täna Daniel Navarro, kes sai 16. koha.

Porte tõusis tuuri üldliidriks, Talansky langes teiseks ning kolmandal kohal on hollandlane Lieuwe Westra (Vacansoleil). Taaramäe tõusis 31. kohale, kaotust liidrile on 4.33.

Homme on kavas tuuri pikim, 220 kilomeetri pikkune etapp, velotuur lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles